Slovenija > Črna kronika
58 ogledov

Naši so lovili s srbskimi

policija
1/6
Nik Rovan
Droga. Policija naj bi ob koncu zadnjih treh preiskav zasegla zlasti heroin.

Kranjska preiskovalna sodnica je zaslišala prve štiri od skupno 12 domnevnih preprodajalcev droge in orožja. Te je policija aretirala včeraj ob zaključku dveh najobsežnejših preiskav, ki so ju gorenjski kriminalisti vodili skoraj dve leti.

Še osmerica v Kranju

Za prve štiri zaslišane je sodišče po naših informacijah odredilo pripor, ker je tožilstvu uspelo dokazati begosumnost in možnost, da bi na prostosti kazniva dejanja ponovili. Preostalo osmerico prijetih v ponedeljek pa bo preiskovalna sodnica zaslišala danes. Policija ji je pred začetkom zaslišanj predala precej dokazov o domnevno nezakoniti preprodaji droge. Med hišnimi preiskavami na 38 naslovih v praktično vseh večjih krajih na Gorenjskem so kriminalisti neuradno zasegli nekaj kilogramov heroina in nekaj kosov orožja. Zaseženo robo naj bi osumljenci hranili, dokler ne bi organizirali prevoza in je poslali naprej do končnih potrošnikov po Evropi.

Osmerica tudi v Ljubljani

Pozno popoldne pa so tudi kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) skoraj istočasno kot v Kranju na zaslišanje pred preiskovalno sodnico v Ljubljani privedli osem domnevnih tihotapcev droge, ki so jih prav tako kot kranjski kolegi prijeli v ponedeljek. Tudi na NPU so enako kot njihovi kolegi iz Kranja s tem zaključili leto in pol trajajočo preiskavo nezakonitih poslov z drogo. Jutri pa bo znano, za koga od njih je sodišče odredilo pripor.     

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.