Slovenija > Črna kronika
35 ogledov

Dvajsetletnika, vodjo nasilnežev, bodo odstranili iz Slovenije

Dekle Profimedias
Pretepi, nasilje, sumi tatvin ... Zaradi več ponavljajočih kršitev nasilništva je 20-letniku policija izdala prepoved vstopa v državo za obdobje petih let.

Varnostnik ene od celjskih srednjih šol je včeraj obvestil celjske policiste, da na dvorišču pred šolo dva mlajša moška pozivata dijake k pretepu. Kot je sporočila predstavnica celjskih policistov Milena Trbulin, so policisti kmalu po prijavi v bližini šole izsledili 20-letnega državljana Kosova, ki so mu odzveli prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanja.

Državljan Kosova je pri zgolj dvajsetih letih že stari znanec slovenske policije. V letu 2015 so ga  kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine in suma nasilja v družini. V istem letu so mu zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja zasegli vozilo in zoper njega podali obdolžilni predlog. 

Zaradi nasilništva so ga nato aretirali marca letos, ko je v sodelovanju z več državljani Kosova, sodeloval pri napadu na najmanj tri celjske srednješolce. V istem mesecu je bil tudi organizator večjega pretepa, ki so ga načrtovali pred eno od celjskih srednjih šol. "Takrat še 19-letnemu državljanu Kosova je  preiskovalni sodnik zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništva, odredil pripor. V sodnem postopku je bil nato pravnomočno obsojen," je še pojasnila Milena Trbulin in dodala, da so 20-letniku maja letos izdali še odločbo, s katero so določili 30-dnevni rok za prostovoljno vrnitev na Kosovo. Odločbe ni upošteval.

Poleg tega so policisti na njegovem naslovu bivanja že večkrat izvedli hišne preiskave zaradi suma posesti orožja.

Zaradi včerajšnje kršitve zakona o tujcih in zakona o varstvu reda in miru pa so 20-letniku policisti izdali plačilni nalog. V nadaljevanju mu je bila izrečena prepoved vstopa v državo za  obdobje petih let. Do pravnomočnosti odločbe, ko bo 20-letnik odstranjen na Kosovo, bo ta nastanjen v Centru za tujce.

Dan za varen avto

Komentarjev 30
  • xbit 01:22 31.oktober 2016.

    Ma , kako si jih kar uvozili?!?!?!!!! Kdo jih uvaža?!!! Pismo a ni južna meja šengenska?!! Torej neprodušno zaprta?!

  • xbit 01:18 31.oktober 2016.

    To pa je čar, priseljencev in migrantov takšnih in drugačnih. Mislite da jim je mar za slovensko družbo, narod, državo? Tu imate! Ne vem od kot jih uvažajo v Celju sploh ni slišat slovenščine na ulici...

  • Peterr Pensew 16:38 26.oktober 2016.

    Morilec jeseniške dojenčice - šiptar, morilec bohinjca- šiptar.