Svet
11 ogledov

Dve begunki rodili na železniški postaji

Begunci EPA
Nove pretresljive zgodbe begunske krize. Vdova iz Sirije je popadke dobila na železniški postaji na Madžarskem. Ker je begunka, je niso odpeljali v porodnišnico. Njen primer je že drugi ta teden.

Na železniški postaji v Budimpešti sta se ta teden rodila dva dojenčka; mali Sadan, kar pomeni "zatočišče" in mala Shems, kar pomeni "upanje".

Sadan se štiri dni po rojstvu s svojima staršema še vedno nahaja na isti železniški postaji, kjer se je rodil, medtem ko se je materi male Shems uspelo vkrcati na vlak za Nemčijo, kjer sta tudi dobili ustrezno zdravstveno oskrbo.

Slednjo so jima najprej odbili na madžarski postaji, na kateri so porodnico ujeli popadki. Glede na to, da je begunka, je zdravstveni delavci niso želeli odpeljati v porodnišnico, piše Daily Mail. Rodila je na hodniku bližnje podzemne železnice, pomagal ji je eden od prostovoljcev, ki skrbijo za množico prihajajočih beguncev.

Med njimi so številni otroci in tudi noseče ženske. "Rok poroda imam čez pet dni. Iskreno upam, da ne bom rodila kje na postaji. Želim si, da bi moj otrok odraščal v svetu brez bomb, streljanja in nasilja," je ena izmed njih povedala tedniku The Sun.

Komentarjev 5
  • principiumnovum 09:16 05.september 2015.

    Smrdljiva britanska politika in omejeni novinarji. Ravno britanci in novinarji ste zakuhali to vojno v Siriji ter Libiji, in ta dva naroda potisnili v bedo, obe državi pa v kaos. Ravno britanci so s finančnim sponzoriranjem, vojaškim usposabljanjem in medijsko ...prikaži več podporo (da dragi novniraji, vi ste bili zraven pri tem) na vse možne načine podpirali islamske skrajneže v Siriji in Libiji ter jih romantično prikazovali kot "borce za svobodo", "upornike proti diktatorskem režimu", "napredne revolucionarje" in ne vem kakšne traparije še vse, ko ste krvave državne udare poimenovali z "arabsko pomladjo". Ravno britanci (in tudi vi novinarji) bi morali prevzeti levji delež odgovornosti, saj so ravno britanci krivi (in tudi novinarji), da je v Siriji ter Libiji takšno sranje kakršno je. Ne vem, kaj jih toliko moti predsednik Asad, da ga na vsak način želijo vreči z oblasti, iz Sircev pa narediti Palestince (razseljen narod). A ni že Libija dovolj nazoren problem?

  • principiumnovum 13:29 04.september 2015.

    Smrdljiva britanska politika. Ravno britanci so zakuhali to vojno v Siriji in sirski narod potisnili v bedo, sirsko državo pa v kaos. Ravno britanci so s sponzoriranjem, usposabljanjem in medijsko podporo na vse možne načine podpirali islamske skrajneže v Siriji ...prikaži več in jih prikazovali kot "borce za svobodo", "upornike", "revolucionarje" in ne vem kakšne traparije še vse. Ravno britanci bi morali prevzeti levji delež beguncev, saj so ravno britanci krivi, da je v Siriji takšno sranje kakršno je. Ne vem, kaj jih toliko moti predsednik Asad, da ga na vsak način želijo vreči z oblasti, iz Sircev pa narediti Palestince (razseljen narod). Ravno ta blesavi britanski predsednik vlade je vse skupaj pomagal zakuhati v Siriji, sedaj pa s prstom kaže na druge. Pa saj ne veš, kdo je tukaj bolj zmešan in pokvarjen? Novinarji ali politiki ali obojni?

  • BojanBojan 12:32 04.september 2015.

    "kjer sta tudi dobili ustrezno zdravstveno oskrbo. Slednjo so jima najprej odbili na madžarski postaji,"Žurnal...a slovensko znate? "Odbili" so jima zdravstveno oskrbo? Je li?!A slabo prevajate al' imate neslovensko izobražene "novinarje"?!Mogoče takšne, ki jim ...prikaži več ni jasno, al' pišejo v hrvaškem, srbskem ali pa slovenskem jeziku?Dobri ste...