Šport > Košarka
34 ogledov

Dve leti po amputaciji noge spet zaigrala

Nataša Kovačević EPA
Srbska košarkarica Nataša Kovačević je zaigrala na prvi tekmi po amputaciji noge.

Nataša Kovačević je bila ena najbolj nadarjenih evropskih košarkaric, nato pa jo je hudo skupila v nesreči avtobusa, ki je prvažal igralke madžarske ekipe UNI Györ. Dobitnici brona na evropskem prvenstvu do 18 let leta 2012 so morali pod kolenom odrezati levo nogo. Po dveh letih zdravljenja in terapij se je zdaj vrnila na igrišča, v sredo je odigrala svojo prvo službeno tekmo po nesreči.

"Občutek je res izjemen. Želim se zahvaliti Crveni zvezdi, ki me je sprejela odprtih rok. V posebno čast mi je, da sem zaigrala za Zvezdo iz katere sem tudi prestopila v Györ. Imela sem občutek, da se zadnji dve leti nista niti zgodili. Zahvaljujem se vsem, ki so prišli na tekmo," je po svoji prvi tekmi za B92 dejala Kovačevićeva.

Ta je ob zmagi proti Studentu (78:47) dosegla pet točk. "Prišla je moja družina, najbližji prijatelji, ki so bili z mano od samega začetka. Upam, da bodo prihajali še naprej," je še dejala košarkarica in dodala: "Počutila sem se kot doma, kot da nikoli nisem odšla. Nisem imela treme, šlo je za popolnoma normalno tekmo. Nimam težav s tekmo in skoki, to pa je najpomembneje. Morala bom še delati na fizični pripravljenosti. Ko končam s tem, bom na parketu resnično lahko uživala."

Po odhodu iz bolnišnice se je odločila, da bo z voljo pokazala, kako je moč premagati vse ovire. "Izjemno sem zadovoljna, ker sem lahko vplivala tudi na druge, čeprav sama ne gledam tako na te reči. Trudim se le živeti svoje življenje. Mi je pa v čast, ko slišim, da sem komu vzgled. V življenju se lahko doseže prav vse in upam, da lahko motiviram druge ljudi," je sklenila Kovačevićeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.