Slovenija
30 ogledov

Dve prometni nesreči povzročila mladoletnika

Skuter Pixsell
Včeraj je 16-letnik na Bledu z mopedom pri vključevanju v promet na prednostno cesto izsilil prednost avtomobilu in povzročil prometno nesrečo, na Jesenicah pa je 11-letni otrok vozil kolo s pomožnim motorjem, na katerem niso delovale zavore. Zato je trčil v avtomobil pred sabo in se lažje poškodoval.

O nesreči 16-letnika bodo policisti obvestili pristojno okrajno sodišče, o dogodku, v katerega je bil vpleten 11-letnik pa policisti še zbirajo obvestila.

Otroci in mladoletniki so bili letos na Gorenjskem udeleženi več kot 40 nesrečah, v polovici primerov kot povzročitelji nesreč. Botrovale so jim predvsem neizkušenost in hitrost, ki sicer sodita med najbolj pomembne elemente prometne udeležbe, pravijo policisti.

Starši: O prometni vzgoji otrokom začnite govoriti že zgodaj

Izkušenost predvsem z vidika ustreznega in pravilnega reagiranja ter predvidevanja različnih situacij, hitrost pa je že tako ali tako med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih s hudimi posledicami, ki se v povezavi s hitrostjo zgodijo še zaradi nepravilne strani in smeri vožnje, nepravilnega prehitevanja in neupoštevanja pravil o prednost.

"Starši zato prometno vzgojo mlajšim ves čas približujte, opozarjajte jih na nevarnosti, bodite dober zgled in jih vzgajajte v dobre in varne prometne udeležence," svetuje policija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.