Šport
16 ogledov

Dve Slovenki naprej, ena domov

katarina srebotnik EPA
V New Yorku sta v konkurenci ženskih dvojic napredovali Katarina Srebotnik in Polona Hercog, izpadla pa je Andreja Klepač.

Polona Hercog je v drugem krogu ženskih dvojic na odprtem prvenstvu ZDA v paru z Američanko Liso Raymond z 2:1 v nizih (5:7, 6:4, 7:5) premagala nemško-češki par Julia Görges/Barbora Zahlavova Strycova.

V tretji krog ženskih dvojic se je uvrstila tudi Katarina Srebotnik, ki je v paru z Rusinjo Nadjo Petrovo po treh nizih (6:3, 3:6, 6:1) premagala ameriško-slovaško navezo Vania King/Magdalena Rybarikova. Srebotnikova in Petrova, tretji nosilki US Opna, se bosta v 3. krogu pomerili s francosko-kazahstanskim parom Kristina Mladenović/Galina Voskobojeva.

Andreja Klepač je skupaj z Avstrijko Sandro Klemenschits z 2:0 v nizih (5:7, 3:6) v 2. krogu izgubila proti petima nosilkama, Čehinjama Andrei Hlavačkovi in Lucie Hradecki.

US open, izidi, 2. krog:

Ženske dvojice:
Srebotnik/Petrova (Slo/Rus/3) : King/Rybarikova (ZDA/Slk) 6:3, 3:6, 6:1;
Hlavačkova/Hradecka (Češ/5) :  Klepač/Klemenschits (Slo/Avs) 7:5, 6:3;
Hercog/Raymond (Slo/ZDA) : Görges/Zahlavova Strycova (Nem/Češ) 5:7, 6:4, 7:5.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.