Slovenija
26 ogledov

Dve streli in zalita hiša in kleti

radarska slika padavin Arso
Na centru za obveščanje so imeli od pol petih do šestih zaradi neurja precej klicev. Zalite kleti, cestišča, dva udara strele.

Ob pol petih se je začelo z udarom strele v naselju Stranske Makole, zaradi česar je zagorel kabel na drogu telefonske napeljave. Posredovali so gasilci PGD Makole, ki so ogenj pogasili. Strela je udarila tudi v dimnik stanovanjske hiše v Murski Soboti; v nesreči je bila poškodovana lastnica hiše.

Voda zalila hišo, ceste in kleti 

V Turnišču je ob petih voda zalila hišo v Turnišču, v Veliki Polani je drevo podrlo drog električne napeljave, na cesti Kapca v smeri proti Hotizi pa je pri nogometnem igrišču na cesti več podrtih dreves.  V Beltincih je več poplavljenih kleti, na pomoč so zaradi zalitih kleti ali garaž klicali tudi iz Adrijancev, gornjih Petrovcev, Fokovcev, Vučje Gomile ter  Domanjševcev in Markovcev. Voda je poplavila tudi več cestišč na območju Moravskih toplic. 

Kot lahko vidite v animirani radarski sliki padavin Agencije RS za okolje, je najhujše neurje potovalo vzhodno od Slovenije. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.