Svet
11 ogledov

Dveletni Adam že postal član Mense

Adam Kirby Mensa Youtube
Dveinpolletni Adam Kirby iz južnega Londona je postal drugi najmlajši član Mense. Njegov inteligenčni kvocient že sedaj znaša 141.

Malček iz Mitchama v jugozahodnem Londonu, Adam Kirby, je prav poseben otrok. Pri devetih mesecih se je naučil brati, tri mesece kasneje pa se je s pomočjo knjige že naučil sam opravljati veliko in malo potrebo.

Fantič sedaj brez težav šteje do tisoč, zna črkovati zahtevne besede, ob tem pa se že intenzivno uči tudi japonskega in španskega jezika. Njegov IQ znaša 141, kar je več, kot so v odraslih letih namerili ameriškemu predsedniku Baracku Obami in britanskemu premierju Davidu Cameronu. Inteligenčni kvocient 145 je meja, ki naj bi ločevala genialne od visoko inteligentnih.

Ni najmlajši med geniji

Kot najmlajša je bila v Menso povabljena Elise Tan-Roberts, ki je ob povabilu štela 28 mesecev, torej en mesec manj kot Adam. Tako Adamov oče Dean, kot njegova mati Kerry-Ann nista bila nikoli člana združenja najpametnejših Zemljanov.

"Poseben že pri devetih mesecih"

"Ne veva, od kje je dobil to inteligenco, spreminja se v pravega genija. Da je drugačen, sva se začela zavedati, ko je bil star devet mesecev. Kazala sva mu slike povodnih konj in nosorogov in vse je znal pravilno klasificirati že po enem ogledu," je ponosno razlagal Adamov oče Dean. 

"Mensa vedno toplo sprejme nove člane, tudi prihoda Adama se veselimo. Želimo zagotoviti stimulativno intelektualno in družbeno okolje za talentirane otroke, ki jim bo pomagalo tudi v prihodnje," pa je povedal John Stevenage, eden vodilnih funkcionarjev Mense.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.