Svet
17 ogledov

Dveletnik utonil pred očmi svoje mame

bazen Tunizija Shutterstock
Dveletni britanski deček je utonil v hotelskem bazenu, ko je bil z družino na počitnicah v Tuniziji. Očividka pravi, da so za smrt krivi neodzivni reševalci in nesposoben zdravnik.

Loui Aspinall je umrl med počitnikovanjem v tunizijskem letovišču Monastir, ko se je kopal v hotelskem bazenu. Turisti pripovedujejo, kako je njegova mama kričala dečkovo ime, ko je reševalec njegovo telo povlekel iz bazena in ga skušal oživeti.

Britanski mediji so o tragični smrti dveletnika sicer poročali že pred štirimi tedni, pred kratkim pa so svoje videnje nesreče začeli opisovati še turisti in uporabniki spletne strani TripAdvisor. Policisti so menda že stopili v kontakt z nekaterimi od njih, ki so počitnikovali v letovišču Houda Golf and Beach Resort. "Po enem tednu opazovanja, kako reševalci spijo na delu in na skrivaj pijejo vodko, sem bila priča najbolj grozni nesreči v mojem življenju. Majhen deček je umrl. Nihče ni bil usposobjen za nudenje prve pomoči, hotelski zdravnik pa se je prikazal po komaj 10 minutah in ni bilo videti, da ve, kaj počne," je nesrečo na TripAdvisorju opisala Hayley C iz Velike Britanije.

Tudi po besedah drugih turistov bi lahko hotelsko osebje naredilo veliko več ob nesreči dveletnika, ki se je zgodila 25. septembra. "Povsem nesprejemljivo je, kako pomankljivo izučeno je osebje v primerih takšnih nesreč, ki so lahko usodne." Nekdo je ob tem še dodal, da je bila ob bazenu "nevarna gneča", nek drug uporabnik pa je povedal, da za nesrečo ni kriv nihče, ter da se je reševalec odlično odrezal.

Policisti upajo, da bodo očividci enako zgodbo povedali tudi njim, saj nameravajo začeti s preiskavo dečkove smrti.

Komentarjev 1
  • Skippy 22:24 22.oktober 2013.

    Tipično zahodnjaško. Omislijo si otroka, pa mislijo, da morajo zanj skrbeti vsi drugi, samo oni sami ne.