Šport > Nogomet
19 ogledov

Dvoboj velikanov; Real proti Bayernu

bayern munchen
1/4
EPA
Po žrebu v Nyonu sta znana polfinalna para Lige prvakov in Evropske lige, ki se bosta borila za vstopnico v finale.

Evropska nogometna zveza je na slovesnosti v Nyonu izržebala polfinalne pare evropskih nogometnih tekmovanj. Nekdanji portugalski vezist Luis Figo je bil tisti, ki je izvlekel kroglice, ki so določile da se bodo udarili Real in Bayern ter Atlético in Chelsea. Kdo od njih bo bolj zadovoljen, bo jasno po odigranih tekmah, ne gre pa posebej poudarjati, da vsakega izmed njih čaka težko delo.

Figo je kot prvega izržebal nekdanjega delodajalca Real Madrid, rekorderju po številu evropskih naslovov pa namenil aktualnega evropskega prvaka Bayern München.Trener Reala Carlo Ancelotti se zaveda zahtevnosti nasportnika, a dodaja: "Če želimo osvojiti Ligo prvakov, moramo premagati vse nasprotnike, vključno z Bayernom. Polfinalna obračuna z Bavarci ne bosta lahka, a prav tako ni nikomur lahko igrati proti Real Madridu."

Courtois bo lahko igral proti matičnemu klubu

V drugem paru se bosta za uvrstitev v finale borila Atletico Madrid in Chelsea. Angleži želijo ponoviti uspeh izpred dveh let, naproti pa jim stoji trdoživi vodilni klub španskega prvenstva. Ekipi sta se nazadnje pomerili pred dobrim letom in pol, ko je Chelsea v evropskem superpokalu doživel hud poraz z 1:4 proti Atlétom.

Slednji so bili pred žrebom zelo veseli tudi novice z vrha Uefe, ki je dala dovoljenje za igranje Thibauta Courtoisa proti matičnemu klubu. Courtois je Špancem posojen s strani Londončanov, v pogodbi pa ima klavzulo, ki igranje proti Chelseaju dovoljuje le ob plačilu več milijonov evrov. Uefa je odločila, da je ta klavzula "nična" in da Chelsea nima pravne podlage, da jo uveljavlja, kar pomeni, da Atlético vendarle ne bo ostal brez prvega vratarja na najpomembnejših tekmah.

Oblak proti zvezdnikom Juventusa

Izržebani so bili tudi polfinalni pari Evropske lige. Žreb je opravil nekdanji italijanski branilec Ciro Ferrara, ki je svojemu nekdanjemu klubu Juventus namenil klub slovenskega vratarja Jana Oblaka, Benfico. Zmagovalca italijansko-portugalskega dvoboja čaka v torinskem finalu španski klub, saj se bosta za drugo finalno mesto pomerila mariborski krvnik Sevilla in Valencia, ki je v četrtfinalu veličastno preobrnila zaostanek proti Baslu.

Liga prvakov, polfinalna para:

Real Madrid – Bayern – München

Atlético Madrid – Chelsea

Prvi tekmi bosta na sporedu 22. in 23. aprila, povratni pa 29. in 30.

Evropska liga, polfinalna para:

Sevilla – Valencia

Benfica – Juventus

Prvi tekmi bosta na sporedu 24.. aprila, povratni pa 1. maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.