Šport
61 ogledov

Dvoboj za kar štiri pasove

vladimir kličko tyson fury EPA
V sobotni noči se bo zgodil še en boksarski spektakel, za naslov prvaka težke kategorije po verzijah IBF, WBA, WBO in IBO se bosta pomerila 39-letni Ukrajinec Vladimir Kličko in 27-letni Britanec Tyson Fury.
Omenjeni dvoboj naj bi bil na sporedu nekaj minut po 22. uri v soboto zvečer, prireditelji pa napovedujejo precej strožje varnostne ukrepe, kot sprva predvideno, vse zaradi nedavnih terorističnih napadov v Parizu in groženj v Bruslju.
 

Vladimir Kličko, ki je zadnji poraz doživel daljnega leta 2004, bo tokrat boksal svoj 68. dvoboj, doslej je zmagal kar 64-krat, od tega 53-krat s KO. Kar 12 let mlajši Tyson Fury, ki je z 206 centimetri za osem centimetrov višji od Klička, pa je vseh 24 dosedanjih dvobojev dobil, od tega 18 s KO.

"Ne želim ga speljati v skušnjavo, nestrpno že pričakujem dvoboj," je na novinarski konferenci dejal Fury, ki nasprotnika tokrat ni izzival. "Dobro, da nestrpno pričakuje dvoboj. To pomeni, da bo skoncentriran v ringu. To bo vsekakor moral biti," pa je ob tem dejal Ukrajinec.

Na prvi novinarski konferenci in soočenju borcev se je Fury namreč prikazal v oblačilu Batmana in Kličku "vrgel" kompliment, da je "dolgočasen kot spodnjice". Na omenjenem dvoboju, ki bo bržkone razprodan, pričakujejo med drugim tudi 6000 britanskih navijačev. Za spektakel, ki ga bo gostila dvorana Esprit Arena v Düsseldorfu, so prodali že 42.000 vstopnic od skupaj 50.000.

Haye se vrača v ring

Britanski boksar in svetovni prvak v težki kategoriji po različici WBA David Haye pa se je odločil za vrnitev v boksarski ring. Čeprav so mu zdravniki svetovali, da naj zaradi zdravstvenih težav preneha s profesionalnim boksom, je 35-letni Britanec napovedal, da se bo v londonski O2 Areni 16. januarja pomeril z Avstralcem Markom de Morijem.

Haye je zadnji dvoboj imel julija 2012, ko je premagal rojaka Derecka Chisoro, a se je nato zaradi poškodb istega leta odpovedal dvobojema z Manuelom Charrom in Furyjem. Haye je prestal operativni poseg ramenskega zgloba, zdravniki pa so mu svetovali, da naj preneha s profesionalnim boksom.

"Zelo sem vesel, ker bom lahko znova stopil v ring, kjer lahko počnem tisto, kar znam najbolje. Vedno sem zasledoval najvišje cilje in tako bo tudi v prihodnje, zato vas prosim, da se usedete in pripravite na novo poglavje mojega vzpona na sam vrh," je na novinarski konferenci povedal Haye.

Prvi in zdaj edini šampionski pas v težki kategoriji si je nadel, potem ko je leta 2009 premagal Rusa Nikolaja Valujeva. Kasneje je uspešno ubranil šampionski naslov po različici WBA proti Johnu Ruizu in Audleyju Harrisonu, a je pas moral predati julija 2011 Kličku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.