Svet
14 ogledov

Dvojčici umrli v razbeljenem avtu

ameriška policija Shutterstock
Petnajstmesečni deklici sta umrli, ker ju je njun oče pustil v razbeljenem avtomobilu.

Policija je 24-letnega moškega iz Carrolltona v ameriški zvezni državi Georgia obtožila dveh primerov nenaklepnega uboja in dveh primerov malomarnega ravnanja. Dvojčici, stari 15 mesecev, so v četrtek zvečer našli na zadnjih sedeži avtomobila, ki je bil parkiran pred stanovanjsko stavbo. 

"Sosedje so slišali kričanje – najverjetneje očeta – in videli očeta, ko je z otrokoma tekel za stavbo," je povedal policist Chris Dobbs. Policisti so ob prihodu na kraj dogodka videli ljudi, ki so v bližini otroškega bazena poskušali ohladiti malčici. "Eden od sosedov je prinesel vrečke ledu," je dodal. Dvojčici so odpeljali v bolnišnico, kjer pa jima niso mogli več pomagati. 

"Ne vidim razloga za to tragedijo. Upam, da tega ni načrtoval, ker bo moral s  tem živeti do konca življenja," besede družinske prijateljice Regine Cleveland povzema Sky News.

Deklici sta 25. in 26. otroka, ki sta letos v ZDA umrla, ker so jih v hudi vročini pustili v avtomobilu. Število je kar dvakrat višje od števila umrlih otrok v enakem obdobju lani, še poročajo mediji.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1