Magazin > VIP
261 ogledov

Dvojna Slovenija: Kdo je dobil viktorje in kdo žaromete?

a Žurnal24 main
Tako kot veliko stvari smo imeli letos v Sloveniji dvoje medijskih nagrad. Ene v organizaciji medijske hiše Media24, ki so jih poimenovali Žarometi, in druge, včerajšnje, v organizaciji medijske hiše Večer.

Za razliko od Viktorjev, ki jih podeljujejo že od leta 1982, so novejše različico nagrad Žarometi letos podelili prvič.

Dvojne nagrade so se letos pojavile prvič - lani na primer nagrad ni podeljeval nihče -, po tem ko se je zapletlo s prodajo blagovnih znamk nekdanjih Delo revij, kamor sodi tudi Stop, načelni organizator Viktorjev. Znamke je imelo najprej v najemu medijsko podjetje Martina Odlazka, ki pa jih nato ni uspelo odkupiti od NKBM Leasing, zato so naredili svoje različice že obstoječih revij. Vklop namesto Stopa, Zarja namesto Jana in nenazadnje Žarometi namesto Viktorji ...

Stop pa je šele nedavno začela ponovno izdajati medijska hiša Večer, ki je kupila vseh 44 blagovnih znamk nekdanjih Delo revij.

Tako viktorje kot žaromete naj bi podeljevali za medijske dosežke, pri tem pa se kategorije malenkostno razlikujejo. Nad izborom obeh nagrad je bdela strokovna žirija v primeru Žarometov 40-članska, v primeru Viktorjev pa celo 41-članska. A navkljub vsem strokovnjakom in poznavalcem nobeden od nagrajencev v primerljivih kategorijah letos ni bil isti.

Strokovnjaki so odločili, da je viktorja za najboljšo voditeljico informativne TV oddaje dobi Manica Janežič Amrožič, med tem ko je žaromet v tej kategoriji dobil Slavko Bobovnik.

Viktorja za najboljšega voditelja zabavne TV oddaje je dobil Lado Bizovičar, žaromet pa Denis Avdić. Oddaja Ta teden z Juretom Godlerjem je bila razglašena za najbolj popularno tv oddajo na Viktorjih, med tem ko je v primerljivi kategoriji zabavna TV oddaja leta nagrado pobrala oddaja Vse je mogoče.

Za življenjsko delo je viktorja prejel Lado Ambrožič, nagrado za medijsko legendo pa je dobil Demeter Bitenc.

Kljub vsem razlikam ali podobnostim, pa je obema medijskima prireditvama isto vsaj eno, obe je prenašala nacionalna televizija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.