Šport
41 ogledov

Dvojna zmaga kanadskih sester

Justine Dufour-Lapointe Chloe Dufour-Lapointe Hannah Kearney Reuters
Na tekmi smučark prostega sloga na grbinah sta dvojno zmago slavili kanadski sestri Justine in Chloe Dufour-Lapointe. Bron si je prismučala Hannah Kearney, pred tekmo glavna favoritinja za zlato, ki pa je v finalu naredila preveč napak.

Razočaranje ameriške smučarke je bilo na drugi strani razlog za veliko veselje v kanadski ekipi. Trojno slavje družine Dufour-Lapointe bi teoretično lahko zagotovila najstarejša sestra, 24-letna Maxime, ki pa je bila na koncu zelo zadovoljna tudi z 12. mestom in je v finalu zavzeto navijala za sestri, najmlajšo Justine in srednjo, 22 let staro Chloe.

Kearneyjeva, branilka lovorike iz Vancouvra 2010, pa je v odločilni vožnji nastopila slabo, napake so jo potisnile na tretje mesto in na podelitvi takoj po tekmi, ko najboljši dobijo le šopke (podelitev medalj poteka ločeno), je zmogla le skromen nasmešek. Američanka je po zmagi v Vancouvru namreč zmagala na 27 od 37 tekem svetovnega pokala, napako pa naredila prav na najpomembnejšem nastopu štiriletnega cikla.

"Super, neverjetno. Vse sem dala od sebe. Tako sem bila nervozna, da nisem ves dan nič jedla, čutila sem ogromen pritisk. Toda pred finalom sem si rekla: pokazala bom vsem tem ljudem, kdo je Justine," se je po zlati medalji smejalo zmagovalki.

Zmage bratskih in sestrskih navez

Uspeh kanadskih sester je spomnil na precej redke olimpijske zmage družinskih navez. Leta 1964 je v Innsbrucku Francozinja Christine Goitschl dobila slalomsko tekmo pred sestro Marielle, v veleslalomu pa sta dvojno zmago ponovili, le da je bila prva Marielle. Leta 1984 v Sarajevu pa sta v slalomu zmagal ameriška brata Mahre, Phil pred Stevom.

Smučanje prostega sloga, grbine (Ž):

1. Justine Dufour-Lapointe (Kan) 22,44
2. Chloe Dufour-Lapointe (Kan) 21,66
3. Hannah Kearney (ZDA) 21,49
4. Aiko Uemura (Jap) 20,66
5. Britteny Cox (Avs) 19,43
6. Eliza Outtrim (ZDA) 19,37

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.