Šport > Košarka
20 ogledov

Dvojni dvojček Dragića

goran dragić miami heat Profimedias
Goran Dragić je v ligi NBA dosegel dvojni dvojček z 21 točkami in 11 podajami. Temu dosežku je dodal še šest skokov. Dragić je bil prvi strelec tekme v Miamiju, ki je pod domačima obročema izgubil proti Los Angeles Clippers z 98:102.

Na parket je stopil še en Slovenec. Beno Udrih je z Detroit Pistons izgubil v gosteh pri Washington Wizards s 108:122. Udrih je igral šest minut, v tem času pa dosegel pet točk in tri podaje.

V ameriški prestolnici je John Wall ob 11 podajah zadel 29 točk za gostitelje, ki so imeli le šest izgubljenih žog, najmanj v sezoni. Kentavious Caldwell-Pope (24) je bil prvi strelec gostov, ki so po nizu sedmih tekem, na katerih tekmeci niso presegli stotice, tokrat dobili največ točk v sezoni.

James Harden je z drugim trojnim dvojčkom v nizu (29 točk, 11 skokov in 13 podaj) blestel na tekmi trojk, na kateri je ekipa Houston Rockets s 122:100 premagala New Orleans Pelicans. Na tej poti je Houston postavil rekorda lige v zadetih (24) metih za tri točke in poskusih takih metov (61). Prejšnji rekord po zadetih trojkah (23) si je delil z Golden State Warriors, svojega v poskusih je presegel kar za 11 ter obenem z 31 uspešnimi trojkami dosegel tudi rekord polčasa.

Clippers so v Miamiju v prvem polčasu povedli za 16 točk, Miami se je nato v tretji četrtini približal na šest točk razlike. Igralci Los Angelesa so nato znova povedli za 16 točk, vendar je domačim znova uspel preobrat za dramatično končnico. Ko je Josh Richardson 13,2 sekunde pred zaključkom Miami pripeljal na tri točke zaostanka, so domači pritisnili še v obrambi in tekmeci so izgubili žogo ter nato v želji, da preprečijo trojko, napravili prekršek nad Dragićem. Slovenski zvezdnik je zadel oba prosta meta za točko zaostanka (99:98).

Ker je bilo do konca še deset sekund, je Dragić takoj nepravilno zaustavil Chrisa Paula, ki pa je zadel le prvi prosti met, po drugem pa se je do žoge dokopal DeAndre Jordan in nato s košem pokopal upe domačih po popolnem preobratu. "Tekmo smo izgubili v prvem polčasu," je kratko in jasno povedal Dragić, njegov trener Erik Spoelstra pa ga je dopolni: "Izjemen drugi polčas proti ekipi, ki ima šampionske ambicije. Toda to ni dovolj, tekma se igra 48 minut."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.