Slovenija
21 ogledov

Dvomi o predoru do poletja

Matjaž Knez in Boris Popovič Nataša Čepar
Hitra cesta. Koprski župan Boris Popovič poziva Dars, naj se odloči za eno hitro cesto do Hrvaške.

“Dvomim o tem, da bo predor Markovec zgrajen do prihodnje turistične sezone. Kvečjemu do tiste, ki bo še sledila,” je župan Boris Popovič komentiral napovedan rok za dokončanje del. Dars je pozval, naj se odloči za eno hitro cesto do Hrvaške, saj napovedani dve nista izvedljivi.

Matjaž Knez, predsednik uprave Darsa, je dejal, da rok za dokončanje predora ostaja prihodnje poletje, a je bilo med vrsticami razumeti, da pričakuje še številne težave. “Treba bo izvesti razpis za dokončanje del, ki jih izvajalec Alpine Bau ni izvedel. Ne izključujemo, da ne bomo zahtevali tudi odškodninske odgovornosti,” je dejal Knez. Oddaja elektroinštalacijskih del še ni zaključena, prav tako ni jasno, kako je s trasami, ki vodijo v predor in iz njega.

“Potrebujemo eno”

Dokončanju predora Markovec bo predvidoma sledila izgradnja hitre ceste do Lucije, ki bo povezala slovenski cestni krak z istrskim ipsilonom. Po Popovičevih besedah bi bilo najbolj smiselno nadaljevati traso do Lucije, za katero že odkupujejo zemljišča, medtem ko bi bilo načrte za hitro cesto prek Šmarij po njegovem treba za zdaj opustiti.

Komentarjev 2
  • Gannicus 11:39 12.november 2013.

    ti pa si pameten...

  • speris 10:14 12.november 2013.

    Ce bi pa avtocesto naredili med Koprom in Dragonjo bi porabili 10x manj pa se 10x krajse bi bilo. Ampak raje gremo vse okoli ker bomo vec pokasirali.