Slovenija
192 ogledov

Dvomijo tudi v izkušnje šefa kabineta Bratuškove

jernej pavlič Boštjan Tacol
V bruseljskem tedniku so včeraj zapisali, da je Bratuškova iz napačne države, z napačnim profilom. Danes so podvomili tudi v izkušnje njenega bodočega šefa kabineta Jerneja Pavliča.

Potem, ko so novinarji bruseljskega tednika European Voice včeraj slovensko kandidatko za evropsko komisarko označili kot najšibkejši člen nove ekipe v Berlaymontu, so pod drognogled vzeli še njenega šefa kabineta.

"Alenka Bratušek, slovenska kandidatka za evropsko komisarko, ki bo skrbela za energetsko unijo, namerava za šefa kabineta imenovati Jerneja Pavliča, ki je njen kabinet vodil že v času, ko je bila Bratuškova premierka. Sodeč po njegovem življenjepisu, ki je objavljen na spletnih straneh slovenske vlade, Pavlič sploh nima izkušenj z Evropsko unijo, prav tako nima političnih izkušenj, razen tega, da je delal za Bratuškovo," so zapisali pri European Voice. 

Pavlič je edini od bodočih najtesnejših sodelavcev novih komisarjev, za katerega so novinarji tednika podvomili v izkušnje za delo v eni najpomembnejših evropskih institucij.

Zaupanje Bratuškove zaslužil v volilni kampanji

Jernej Pavlič je z 29 leti kot najmlajši državni sekretar v premierskih kabinetih ožjo ekipo sodelavcev Alenke Bratušek vodil že v času, ko je bila ta predsednica vlade. Jeseničan, sin poslanke prejšnjega sklica državnega zbora Alenke Pavlič, si je zaupanje nekdanje premierke zaslužil z vodenjem njene kampanje na parlamentarnih volitvah pred tremi leti. 

Komentarjev 12
  • drejca1 08:12 24.september 2014.

    Spomnim se 4 leta nazaj, ko je bivša sodelavka kandidirala za županjo naše občine. Kot se spomnim, je delala v računovodstvu v firmi, ima trgovsko šolo , njeno delo je bilo knjiženje računov. Preprosto sem jo vprašala , če misli, ...prikaži več da je dovolj sposobna za župansko funkcijo. In odgovorila je, da za to res ni potrebno kaj veliko znati !!To je tipično za naše politike. Sploh ni važno, če imaš kaj pojma, glavno da se dokoplješ do korita...potem pa bo, kar bo...Jaz znam od "energetike " zamenjat žarnico in mislim, da je naša bodoča komisarka tudi na nivoju mojega znanja ......ampak.....ma, škoda besed !!

  • h3o 17:49 23.september 2014.

    zakaj ne predvajajo magnetograma? Čigava je zamisel, da magnetogram izgine? moja?

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 17:32 23.september 2014.

    Če bo AB dobila mesto v ekipi,bomo v mrazu in pol Evrope tudi,zakaj pa unga pudlčka s seboj povsod vlač mi pa ni jasno,mogoče so mu pa kremplčke že postrigl?