Slovenija
36 ogledov

Dvomljivi ponudniki "ugodnih posojil" po e-pošti

Žurnal24 main
Denar. Tržni inšpektorat opozarja na povečevanje števila dvomljivih ponudnikov ugodnih posojil. Goljufijo prijavite policiji.

S Tržnega inšpektorata RS so sporočili, da so preverili nekatere ponudbe "ugodnih posojil" in ugotovili, da čeprav je ponudba namenjena slovenskim potrošnikom, ponudniki storitev neposredno na območju Slovenije ne poslujejo.

Potrošniki naj preverjajo

Med temi inšpektorat navaja ponudbe, ki so poslane z elektronskih naslovov comarcadeluziania@tjgo.jus.br in g_fin@live.com.

Takšne ponudbe predstavljajo resno tveganje za potrošnike, zato jim predlagajo, naj preverijo, ali sogovornikov naslov v elektronskem sporočilu ustreza osebi oziroma ustanovi, ki jo predstavlja. Inšpektorat opozarja tudi na ponudbo češkega podjetja Fragorex (Kartagina), ki je v zadnji številki brezplačnika Dan plus objavilo oglas z vabilom k najemu kratkoročnih gotovinskih posojil za zaposlene in upokojence. Ob tem so spomnili, da so Kartagini že konec leta 2011 prepovedali sklepanje kreditnih pogodb s slovenskimi potrošniki, saj družba posojila odobrava v nasprotju z zakonom o potrošniških kreditih in brez dovoljenja za opravljanje storitev potrošniškega kreditiranja. Potrošnikom svetujejo, naj morebitno goljufijo prijavijo policiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.