E-Life
718 ogledov

Po TikToku vse bolj priljubljena še ta kitajska aplikacija

Temu Profimedia
V ZDA po TikToku raste še priljubljenost kitajske aplikacije Temu.

V ZDA je po velikem širjenju družbenega omrežja za deljenje videoposnetkov TikTok, ki je v lasti kitajskega podjetja ByteDance, vse bolj priljubljen še kitajski spletni trgovec Temu. Od septembra lani do danes si je aplikacijo preneslo 33 milijonov Američanov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Temu v ZDA po številu prenosov aplikacije že od januarja vztraja na vrhu lestvice priljubljenosti, na njej pa je po podatkih raziskovalnega podjetja Sensor Tower še več kitajskih platform, poleg TikToka še video urejevalnik CapCut in spletni trgovec z modnimi oblačili Shein.

Temu se predstavlja kot trgovec, podoben ameriškemu velikanu Amazon, v ZDA pa uporabnike pridobiva s široko paleto izdelkov po ugodnih cenah, od ličil do gospodinjskih pripomočkov in elektronike.

Želijo jih prepovedati

Na ameriški trg je potihoma vstopil septembra lani, z njim pa je prodor v ZDA uspel tudi velikemu kitajskemu trgovcu elektronike Pinduoduo. Od septembra do danes si je aplikacijo Temu v ZDA preneslo 33 milijonov uporabnikov.

TikTok Svet Države omejujejo uporabo TikToka

Ameriške oblasti imajo do kitajskih spletnih platform negativen odnos, saj se bojijo, da ogrožajo nacionalno varnost. V ameriškem kongresu je iz tega razloga v obravnavi predlog zakonodaje, ki bi prepovedala uporabo te aplikacije. S tem bi bil onemogočen dostop do njene uporabe 150 milijonom ameriških uporabnikov.

Uporabo TikToka omejujejo tudi evropske države.

Komentarjev 1
  • Zigon 13:59 20.maj 2023.

    Tiktoker da je poklic??? Prej bi reko, da je to hobi.