E-Life
4692 ogledov

V Slovenijo prihaja Vivo X80 Pro, še ena 'raketa' med telefoni

Vivo X80 Pro telefon
1/4
D. J. Telefon Vivo X80 Pro v Slovenijo prihaja julija letos.
Podjetje Vivo je danes v Berlinu evropskim uporabnikom uradno predstavilo svoj paradni pametni telefon X80 Pro.

Že na prvi pogled lahko opazimo, da je Vivo velik poudarek pri izdelavi najnovejšega modela dal na razvoj fotoaparata. Kamere so namreč nameščene na posebni ploščici, ki zavzema zgornjo tretjino zadnjega dela telefona.

Model X80 Pro je četrti pametni telefon iz družine Vivo, pri katerem so razvojni inženirji sodelovali z družbo Zeiss, enim vodilnih tehnoloških podjetij na področju optike.

Ko gre za fotografijo in video posnetke, vsebuje X80 Pro inovativne nadgradnje, obenem pa ohranja klasične funkcije paradnega modela, poudarjajo pri Vivu.

Sprednja kamera ima ločljivost 32 megapik, na zadnji strani pa je nameščen sistem štirih kamer, ki ga sestavljajo ultraobjektivna kamera ločljivosti 50 megapik z optičnim stabilizatorjem slike, širokokotna kamera ločljivosti 48 megapik, portretna kamera ločljivosti 12 megapik z gimbalom ter kamera ločljivosti 8 megapik s periskopom.

Vivo X80 Pro telefon | Avtor: D. J. D. J.
"Gimbalna portretna kamera predstavlja osrednjo nadgradnjo, omogoča pa bolj kakovostne videoposnetke in njihovo stabilizacijo," se pohvalijo pri Vivu. Glavna kamera vključuje posebno tipalo za optimizacijo odbojnosti in zmanjšanje razpršene svetlobe v kombinaciji s stekleno lečo z visoko prepustnostjo za nizko razpršitev in temperaturno odstopanje za zmanjšanje bleščanja.

Tudi pomikanje kamere (panning) je nova in ekskluzivna funkcija, poudarjajo pri kitajskem izdelovalcu telefonov, ki dodatno izboljša dinamične zmogljivosti njihovega paradnega modela. Ta funkcija prinaša tehnologijo sledenja gibanju portreta, kar lahko zmanjša zamegljenost gibanja, ki jo povzroči tresenje rok. Poleg tega nočni športni način omogoča snemanje dinamičnih fotografij in jasnejše fotografije tudi v ekstremnih pogojih.

Telefon je opremljen z najnovejšo verzijo slikovnega čipa Vivo V1+, ki z vgrajenim sistemom umetne inteligence skrbi izboljšavo videoposnetkov.

Sistem kamer je impresiven, a to ni vse ...

"X80 Pro dokazuje, da si podjetje Vivo nenehno prizadeva za uporabniško usmerjene inovacije in razvija vrhunsko mobilno slikovno tehnologijo. Z uspešnim sodelovanjem s podjetjem ZEISS, vodilnim svetovnim proizvajalcem optike in optoelektronike, ponovno zagotavljamo odlične izkušnje za uporabnike, ki lahko zajemajo spomine ter ustvarjajo kakovostne fotografije in videoposnetke z več dinamike in perspektiv," je ob tem poudaril Dušan Kuzmanović, direktor prodaje na predstavništvu podjetja Vivo za Slovenijo.

Napravo poganja procesor Snapdragon 8 Gen 1. Za delovanje uporablja kar 12 GB spomina, na voljo pa ima 256 GB prostora za shranjevanje podatkov. OLED zaslon je velik 6,78 palcev, frekvenca osveževanja pa je, kot se za paradni model spodobi, 120 Hz.

V drobovju X80 Pro se nahaja kondenzacijska komora za tekoče hlajenje, ki zagotavlja maksimalno hladilno površino, kar lahko pomaga ohranjati stabilnost telefona med igranjem iger ali snemanjem videoposnetkov.

Vivo X80 Pro telefon | Avtor: D. J. D. J.

Pri Vivu se pohvalijo tudi, da ima X80 Pro izjemno veliko baterijo s kapaciteto 4700 mAh, ki se polni z 80 W polnilcem (polnilec je priložen), polni pa se lahko tudi s 50 W brezžičnim polnilcem, ki pa ga je potrebno dokupiti. Baterija se z 80 W polnilcem napolni v 36 minutah.

Izjemno hiter je tudi senzor prstnih odtisov za odklepanje telefona. "Z 0,2 sekunde gre za enega najhitrejših odklepanj v mobilni industriji," pravijo pri Vivu. Naprava je opremljena s 3D ultrazvočnim senzorjem prstnih odtisov, ki ponuja hiter postopek vnosa prstnega odtisa – postopek je opravljen z le enim dotikom zaslona. Običajno tradicionalno optično skeniranje prstnih odtisov z eno točko v zaslonu zahteva 15-20 dotikov. Ker je območje prepoznavanja 11,1-krat večje od običajnih optičnih senzorjev prstnih odtisov v zaslonu, to izboljša celotno izkušnjo odklepanja.

Vivo X80 Pro telefon | Avtor: D. J. D. J.

Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji igric

Vivo X80 Pro je opremljen z velikim linearnim motorjem v osi X, ki ga podpira algoritem vibracij. Razvilo ga je podjetje Vivo samo, omogoča pa tiho, a močno vibriranje na podlagi prizora. Odzivna hitrost telefona pri zagonu in zaustavitvi se je povečala za 20 odstotkov, vibracije pa so bolj živahne, kar omogoča prijetnejše igranje iger. Za boljši zvok skrbijo dvojni stereo zvočniki.

Telefon je odporen proti prahu in vodi po protokolu IP68. Vivo zagotavlja, da je lahko brez zapletov kar do 30 minut v vodi na globini do 1,5 metra.

Na voljo v barvi Cosmic Black, v Sloveniji pa bo od julija dalje na voljo po priporočeni ceni 1.199 evrov.

 

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 07:16 16.junij 2022.

    Folk že stoji v vrst in čaka!!!