Šport
15 ogledov

Dunajčani zlahka opravili z Olimpijo

HDD Olimpija VSV Beljak Anže Petkovšek
Hokejisti Olimpije so v 20. kolu razširjenega avstrijskega prvenstva na domačem ledu klonili proti ekipi Vienna Capitals (2:5).

Ljubljanski hokejisti so v prejšnjem krogu prekinili serijo porazov in po podaljšku v gosteh premagali Fehervar. A danes je ljubljansko ekipo, ki je kljub točkama iz Szekesfehervarja prepričljivo na zadnjem mestu mednarodnega tekmovanja, čakala še precej zahtevnejša naloga, saj je v goste prišla druga ekipa lige.

Dunajčani so za nameček v zadnjem krogu izgubili z Innsbruckom doma s 7:9 in so na ta način prišli v Tivoli še bolj lačni dokazovanja. Nazadnje so dosegli pričakovano zmago, domači pa so se v zadnjem delu z dvema zadetkoma izognili polomu.

Vsega konec po pol ure

Dunajčani so do vodstva prišli v 11. minuti, ko je domačega vratarja Jeffa Frazeeja po podaji Jonathana Ferlanda prvi premagal Jerry Pollastrone, le tri minute pozneje pa je bil celo ob igralcu manj uspešen Kelsey Tessier, ki je v samostojnem prodoru še drugič zatresel mrežo domačih.

V drugi tretjini so domači morali še trikrat pobirati plošček iz mreže. Vratarja Frazeeja so Dunajčani najprej premagali v razmaku dveh minut za 4:0, potem pa dodali še peti gol.

Dunajčani so se zadovoljili z visoko prednostjo, ki jim je zagotovila novo zmago. V zadnjem delu se tako niso več naprezali, nekoliko bolj sproščen pristop pa so izkoristili zeleno-beli. Najprej je ob izenačenih močeh Sacha Guimond pospravil odbiti plošček v gol in poskrbel, da vratar David Kickertt ni več mogel računati na "shutout", tik pred koncem tekme pa so Ljubljančani izkoristili še igro z igralcem več in postavili končnih 2:5.

Naslednji domači dvoboj čaka Olimpijo čez dva dni, ko se bodo zmaji pomerili s starimi znanci iz Gradca s trenerjem Ivom Janom in slovenskim reprezentantom Kenom Ograjenškom.

EBEL, 20. kolo:

Olimpija - Vienna Capitals 2:5 (0:2, 0:3, 2:0)
Guimond 55., Koren 60.; Pollastrone 11., 25., Tessier 14., Vause 23., Grosslercher 35.

Orli Znojmo - Graz 99ers 5:1 (0:1, 4:0, 1:0)
Dornbirn - Salzburg 3:4* (0:0, 0:1, 3:2, 0:1)
Liwest Linz - Fehervar 5:2 (2:0, 1:0, 2:2)
Innsbruck - VSV Beljak 4:3 (1:2, 2:0, 1:1)
Bolzano - KAC Celovec 3:2 (2:0, 1:2, 0:0)

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.