Šport
59 ogledov

Ecclestone: "V sezono tudi le s 14 dirkači"

Bernie Ecclestone Jean Todt Reuters
F1 "supremo" Bernie Ecclestone je pred dirko za VN ZDA v Austinu opozoril na možnost, da bi lahko zaradi finančne krize v prihodnji sezoni svetovnega prvenstva sodelovalo le 14 voznikov. V Austinu bo tekmovalo le 18 dirkačev, kar je najmanj od leta 2005 in dirke v Monaku.

V ZDA nista odpotovali ekipi Caterham in Marussia, ki sta naprodaj in ju ne bo niti na naslednji dirki v Braziliji. "Številka bolidov se lahko zniža na le 14. Če bomo izgubili še dve moštvi, se bo zgodilo prav to. Ne morem prerokovati, če se bo to zgodilo ali ne, lahko pa rečem, da 18 dirkalnikov pomeni, da ne bi bilo kakšne posebne drame," je v pogovoru za Sky Sports dejal 84-letni Bernie Ecclestone.

Ecclestone je že septembra pred dirko za veliko nagrado Singapurja napovedal, da obstaja možnost, da bo v naslednji sezoni namesto 11 moštev s po dvema voznikoma tekmovalo osem ekip s tremi dirkači. "Mislim, da bi to spremembo morali narediti. Raje bi videl Ferrari ali katerokoli drugo odlično moštvo s tremi avtomobili v tekmovanju kot pa ekipe, ki imajo težave," je povedal britanski mogotec in dejal, da bo treba spremeniti pravila, da bi pocenili ta šport, na čelu z zamenjavo sedanjih motorjev.

Le kratkoročna rešitev

Komentator in nekdanji voznik F1 Martin Brundle pa je ocenil, da bi bilo povečanje števila dirkalnikov na ekipo kratkoročna rešitev, dolgoročno pa katastrofa, saj naj bi vsak nov dirkalnik ekipo letno stal okrog 40 milijonov evrov.

Poleg Caterhama in Marussie imata finančne težave še Lotus in Sauber. Šef Sauberja Monisha Kaltenborn je dejal, "da je dolžnost Mednarodne avtomobilistične zveze Fie, da nekaj stori". Ecclestone je temu dodal, da poleg močnih ekip, kot so Ferrari, Mercedes, McLaren in Red Bull, potrebujejo tudi druge, sicer bodo zašli v slepo ulico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.