Šport
28 ogledov

''Eden najsrečnejših dni v mojem življenju''

marija šarapova EPA
Ruska teniška igralka Marija Šarapova se je odzvala na odločitev Mednarodnega arbitražnega sodišča (Cas), ki je njeno prepoved tekmovanja znižal z dveh let na 15 mesecev.

Nekdanja prva igralka sveta Marija Šarapova se bo aprila prihodnje leto lahko ponovno udeležila teniškega turnirja pod okriljem Združenja teniških profesionalk (WTA) oziroma Mednarodne teniške zveze (ITF), je danes odločilo Mednarodno športno razsodišče za šport (Cas) v Lozani.

Šarapova je odločitev pozdravila z objavo na družabnem omrežju, kjer je zapisala, da gre za enega najsrečnejših dni v njenem življenju.

''Lanskega marca, ko sem izvedela za prepoved, je bil eden najtežjih dni v moji karieri. Danes, ko sem izvedela, da se aprila lahko vrnem, je eden najsrečnejših,'' je armadi navijačev sporočila 29-letnica. 

''Občutek imam, da mi je bilo odvzeto nekaj, kar imam zelo rada, zato bo to lepo dobiti nazaj. Tenis je moja strast in zelo sem ga pogrešala. Odštevam dneve do moje vrnitve. Iz tega sem se nekaj naučila in upam, da ITF prav tako. Cas je odločil, da se ne strinja s številnimi zaključki ITF-a. Od začetka sem prevzela odgovornost, ker nisem vedela, da dodatek, ki sem ga uživala deset let, ni več dovoljen. Obenem sem ugotovila, da so nekatere zveze bolje obvestile svoje člane o spremembi pravil, še posebej v vzhodni Evropi, kjer mildronat uživa na milijone ljudi,'' je dodala Šarapova.

''Zdaj, ko je procesa konec, upam, da bodo ITF in druge relevantne protidopinške oblasti preučile, kaj so počele druge zveze, tako da tega, kar sem prestajala jaz, ne bo treba prestajati nobenemu teniškemu igralcu in igralki več. In mojim navijačem, hvala vam, da ste z mano preživeli te težke trenutke. V teh časih sem spoznala pravi pomen navijačev in srečna sem, da imam vašo podporo,'' je zaključila zmagovalka 35 WTA turnirjev.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.