Šport
46 ogledov

''Eden najtežjih v mojem življenju''

novak đoković EPA
Izpad Novaka Đokovića je eden najbolj šokantnih izidov letošnjih olimpijskih iger v Rio de Janeiru. Prvi igralec sveta se je s solzami v očeh poslovil od sanj o olimpijskem zlatu.

Prvi favoriti za zlato kolajno Novak Đoković se je v prvem krogu olimpijskega turnirja pomeril s Juanom Martinom Del Potrom in izgubil s 6:7(4), 6:7(2).

V ponovitvi obračuna za tretje mesto izpred štirih let v Londonu, kjer si je Argentinec na račun Srba priigral bronasto odličje, se je še druge zmage veselil 141. igralec sveta, ki se po kopici zdravstvenih težav in večkratnih operacijah zapestja vrača med najboljše tenisače sveta.

Đoković, bronast z olimpijskih iger v Pekingu (2008), ni našel odgovora na brutalne forehande visokoraslega Argentica, ki je iz igre zabil kar 29 neubranljivih udarcev.

Srbski tenisač je v Rio pripotoval na krilih zmage na mastersu v Torontu, kjer je popravil vtis po šokantnem porazu v tretjem krogu Wimbledona

Čustveni Đoković po izpadu ni mogel zadrževati solz, na tiskovni konferenci pa je športno čestital svojemu nasprotniku, sicer nekdanjemu zmagovalcu OP ZDA (2009).

''Brez dvoma je to eden najtežjih porazov v mojem življenju in karieri. Težko je to sprejeti, še posebej zdaj, ko so rane še sveže. Toda treba se je soočiti s tem. Ni prvič in ni zadnjič, da sem izgubil teniški obračun. Ker gre za olimpijske igre, je vse skupaj povsem drugače,'' je povedal prvi igralec sveta.

''Delpo je bil boljši in zaslužil si je zmago. To je šport. Prikazal je izjemen tenis in moram mu čestitati. Zelo sem žalosten in razočaran, da sem tako hitro izpadel, po drugi strani pa sem vesel za dobrega prijetalja, ki je imel v zadnjih letih veliko težav s poškodbami, da znova igra na tem nivoju,'' je dodal Đoković.

Komentarjev 1
  • Merkava4 16:23 08.avgust 2016.

    Nole zdej mi je pa že žal vseh tvojih smol....Glavo gor!!