Šport > Nogomet
14 ogledov

Junak Eura 2016 šokiral z razkritjem

eder ronaldo EPA
Portugalski reprezentant, ki je dosegel odločilni zadetek v finalu evropskega prvenstva, je razkril veliko skrivnost iz svojega zasebnega življenja.

Portugalski napadalec Eder je v 109. minuti finala Eura 2016 premagal francoskega vratarja Huga Llorisa in svoji državi priigral prvo lovoriko na velikih tekmovanjih.

Po odmevni zmagi so na dan prišle podrobnosti o težkem otroštvu in preprekah, ki jih je moral na poti do tega izjemnega uspeha preskočiti veliki junak novopečenih evropskih prvakov. Nekdanji napadalec Swansea Cityja je v intervjuju za portugalsko televizijsko postajo razkril, da njegov oče prestaja zaporno kazen zaradi umora njegove mačehe, od katerega je minilo že 16 let.

''Moj oče je v zaporu, odkar sem bil star 12 let. Bil je obsojen zaradi umora moje mačehe,'' je povedal 28-letni napadalec, ki se je leta 2008 pridružil portugalski nogometni akademiji Academica, kar je bila pomembna odskočna deska v svet profesionalnega nogometa. 

''Od trenutka, ko sem se pridružil Academici in pričel služiti denar, sem ga začel obiskovati v zaporu v Angilji. Obiskal sem ga med vsakimi počitnicami,'' je povedal Eder in dodal, da je bil oče obsojen na 16 let zapora in da bo kmalu spet na prostosti.

Portugalec z barvitim etničnim ozadjem je dolgo uspešno skrival temačne skrivnosti njegove družine, pa čeprav se je v preteklih letih družil z radovednimi angleškimi in francoskimi novinarji.

Očeta ni želel imenovati, povedal pa je, da je zelo zgodaj zapustil zavetje družine in se podal na samostojno pot profesionalnega športnika.

''Počutil sem se zapuščenega. Nisem odrasel v družini. Odrasel sem na akademiji. Seveda mi je bilo včasih težko, a obenem sem zelo užival. Spoznal sem veliko prijateljev in lepo je imeti takšno življenjsko izkušnjo,'' je pristavil Eder.


 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.