Šport
20 ogledov

Edmonton v končnici strl Tampo

edmonton oilers pittsburgh penguins Reuters
Hokejisti Edmontona so v edini ponedeljkovi tekmi v ligi NHL na domačem ledu premagali Tampo Bay s 3:2 in dosegli sploh prvo zmago v sezoni. Mož odločitve je bil Ryan Nugent-Hopkins, ki je zmagoviti zadetek zabil v 57. minuti.

Enaindvajsetletni hokejist iz Britanske Kolumbije Ryan Nugent-Hopkins, prvi izbor na naboru leta 2011, je zmagoviti zadetek dosegel iz sredine napadalne tretjine. "Res smo se borili. Tekmecem je uspelo izenačiti v zadnji tretjini, a smo odgovorili na pravi način, kar je bilo res zelo lepo videti. Na klopi nas ni potrlo, ko so izenačili, vedeli smo, da nam lahko uspe zmagati, če pokažemo vse, kar znamo. Tega smo se držali in izšlo se je dobro," je po tekmi povedal Nugent-Hopkins.

Tampo je v vodstvo pred razprodano dvorano Rexall Place (16.839 gledalcev) popeljal Brian Boyle v 22. minuti, Justin Schultz in Taylor Hall - z uspešno izvedenim kazenskim strelom - pa sta preobrnila potek tekme. Brett Connolly je izenačil v 54. minuti, a to ni zadostovalo za ugoden razplet za ekipo s Floride, ki je doživela drugi poraz.

Kingsi v akciji v noči na petek

Ekipa slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja, Los Angeles Kings, ki brani naslov prvaka, bo naslednjo tekmo igrala v noči na petek doma proti Buffalu. Kralji imajo po šestih tekmah štiri zmage, Buffalo pa zgolj eno.

Liga NHL:

Edmonton Oilers : Tampa Bay Lightning 3:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.