Slovenija
28 ogledov

Edward s soprogo na obisku

Princ Edward, Sophie
1/6
Saša Despot
Prvi obisk v Sloveniji je danes pričel grof Wesseški, britanski princ Edward, s soprogo Sophie.

Par se udeležil zaključka prvega dne dvodnevne delavnice, na kateri okoli 15 udeležencev in mentorica z londonske šole modnega oblikovanja College of Fashion Amanda Johnston iščejo načine, kako v postopek oblikovanja vplesti trajnostni vidik, pa tudi, kako najbolje uporabiti in nadgraditi trajnostne in tradicionalne slovenske in britanske materiale.

Grofica Wesseška je nedavno postala častna pokroviteljica omenjene londonske šole modnega oblikovanja in kot je dejala ob obisku delavnice, je to eden njenih prvih dogodkov v sorazmerno novi vlogi.

Pri organizaciji delavnice poleg londonske šole in Naravoslovno-tehniške fakultete sodelujeta še Visoka šola za dizajn in British Council. Njen glavni namen je posredovanje britanskega znanja in izkušenj s področja trajnostnega oblikovanja in vzpostavitev stikov med slovenskimi in britanskimi fakultetami.

S premierko o zaposlovanju mladih

Grofa in grofico je kasneje sprejela še premierka Alenka Bratušek, osrednja tema pogovorov pa je bila problematika zaposlovanja mladih in njihova večja vključenost v družbo. Predsednica vlade je visokima gostoma predstavila tudi slovenska prizadevanja na tem področju, so sporočili iz kabineta predsednice vlade.

Princ Edward in njegova soproga Sophie bosta v četrtek nadaljevala obisk s srečanjem s predsednikom republike Borutom Pahorjem. Med drugim si bosta ogledala tudi staro mestno jedro prestolnice in obiskala Bled. Prvi obisk v Sloveniji bosta zaključila v petek.

Komentarjev 1
  • saramara 17:01 27.junij 2013.

    Pa dobro, no, kaj se bo ta nasa premierka ze enkrat nehala na vseh slikat pacit ko en patak? In, prosim, nabavite ji stilista!