Svet
24 ogledov

Zakaj se Edward Snowden boji iphona

iphone6l Saša Despot
Najbolj znani "žvižgač" na svetu Edward Snowden ima tehtne razloge, zakaj ne uporablja za mnoge najboljšega telefona na svetu.

Odvetnik Edwarda Snowdna, ki je pred letom in pol razkril šokantne podrobnosti programa za nadzor ljudi po vsem svetu, ki ga izvaja ameriška agencija za nacionalno varnost NSA, pravi, da njegov klient nikoli ne uporablja iphona. 

Kot poroča Sputnik News, se po besedah odvetnika Anatolija Kučerena Snowden namreč zaveda, kakšno nevarnost bi za njega lahko pomenil Applov pametni mobilnik. "Iphone ima posebno programje, ki se lahko samodejno aktivira in zbira podatke o lastniku, ne da bi se ta tega zavedal. Zato je zarnil vsakršno možnost, da bi imel ta telefon," je povedal odvetnik Snowdna, ki že dlje časa ne ravno prostovoljno biva v Rusiji, kamor se je zatekel po begu iz ZDA leta 2013 zaradi razkritja tajnega vohunskega programa v javnosti.

Snowden se v javnosti pokaže le prek zakoridanih videokonferenc, uradno pa ni znano, kje natančno se nahaja.

Dokumenti, ki jih je pred časom razkril Snowden, še kažejo, da je varnostna zaščita iphonov stvar, ki zelo zaposluje številne svetovne vohunske agencije. To potrjujejo tudi nedavna razkritja britanske tajne agencije GCHQ, da je uspela iznajti način za sledenje uporabnikom iphonov. 

Komentarjev 1
  • mph 23:30 25.januar 2015.

    Ma kakšen najboljši telefon na svetu .... ni slab, ma daleč od tega, da je najboljši. Ampak zaljubljencem je itak vseeno, ljubezen je pač slepa. :-)