Šport
155 ogledov

Egipčanki se požvižgata na bikini

Nada Meawad  Doaa Elghobashy egipt odbojka na mivki
1/11
EPA
Egiptovski reprezentantki v odbojki na mivki sta na obračunu z nemško dvojico zaigrali z dolgimi rokavi in hlačami. Ena od njiju si je na glavo poveznila hidžab.

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je pred olimpijskimi igrami v Londonu (2012) sprostila pravilnik o obvezno pomanjkljivi opravi, ki pri praviloma postavnih odbojkaricah na mivki razkriva obilico gole kože.

Dekletom po novem ni treba igrati v bikinkah oziroma kopalkah, kar sta v Rio de Janeiru izkoristili Egipčanki Nada Meawad in Doaa Elghobashy.

Nastopili sta namreč v dolgih hlačah in dolgih rokavih, slednja si je za to priložnost celo nadela hidžab.

Elghobashyjeva je pojasnila, da se je udeležila olimpijskih iger in ne sprehoda po modni brvi, ter dodala, da je ''dvakrat preverila kodeks oblačenja v tem športu, preden sem se odločila nastopiti.'' 

''Hidžab nosim že deset let. Ne bo me odvrnil od reči, ki jih imam rada. Odbojka na mivki je ena od teh reči,'' je povedal Egipčanka.

Richard Baker, predstavnik FIVB-ja, je pojasnil, da so spremembe v kodesku oblačenja posledica prizadevanja za večjo kulturno raznolikost.

Krovna odbojkarska zveza je s temi ukrepi izpolnila zastavljeni cilj. V kvalifikacijskem ciklu za nastop v Riu je sodelovalo 169 različnih držav, kar je 26 več kot za nastop v Londonu.

Komentarjev 17
  • Avatar Zala
    Zala 03:30 10.avgust 2016.

    V Egiptu se zadnja leta ženske zopat zavijajo v cunje, prej tega niso počele. Očitno postajajo ženske bolj zadrte od moških. Tudi v Sloveniji jih je čadalje več in to slovenke ne čif*urek.

  • Aleta 14:05 09.avgust 2016.

    Vzemi si kakšnega domov, boš potem komentiral....

  • Avatar Maro Slana
    Maro Slana 05:38 09.avgust 2016.

    Europi na silo podarjajo običaje,ki jih vemo samo kritizirati.Ko bo prepozno kritizirati boste imeli svoje glave na svojih prsih.