Šport > Košarka
66 ogledov

Ekipa Nebojše Joksimovića dobila tekmo vseh zvezd

Predstavitev ekipe Nebojše Joksimovića (Dan slovenske košarke)
1/19
Saša Despot
Praznik slovenske košarke v Grosuplju je postregel z nekaj zabavnimi preizkušnjami košarkarjev in tekmo med ekipama Eda Murića in Nebojše Joksimovića, ki jo je slednja dobila z izidom 96:91.

Za pestrejši uvod v letošnjo slovensko košarkarsko tekmo vseh zvezd so organizatorji poskrbeli z laserskim šovom, ki mu je sledila akrobatska skupina Dunking Devils. Gledalci so nato bučno sprejeli predstavitvi obeh ekip na čelu s kapetanoma Edom Murićem in Nebojšo Joksimovićem in spektakel v Grosuplju se je lahko začel.

Še pred začetkom tekme so podelili nekaj nagrad. Pričakovano je bil za najboljšega slovenskega košarkarja prejšnje sezone prejel Goran Dragić. Magrado sta ob njegovi odsotnosti prejela starša. Nagrado za najboljšega stratega pretekle sezone je dobil Memi Bečirović, ki ga prav tako ni bilo na tekmi, prav tako kot najboljšega igralca lige Telemach Jake Blažiča. Je pa osebno prevzel nagrado za najboljšega mladega košarkarja Matic Rebec.

Tekmovanje v trojkah dobil Antonijević

Sasu Salin (Dan slovenske košarke) | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Srečanje je otvoril koš za dve točki Jasmina Hukića, ki je belo ekipo popeljal v vodstvo. Tudi nadaljevanje prve četrtine je bilo v znamenju ekipe Eda Murića, ki je bila po prvih desetih minutah v vodstvu z rezultatom 31:20.

Še pred koncem prvega dela igre je za nekaj zabave poskrbelo tekmovanje med gledalcem in Žanom Jermanom v metanju prostih metov. Jerman, ki je na tekmi zamenjal lažje poškodovanega Sanija Bečirovića, je imel zavezane oči in mini-tekma se je končala brez zadetega meta. Premor med prvo in drugo tretjino pa so organizatorji izkoristili za tekmovanje v metu trojk.

Kot prvi se je v finale uvrstil Marko Antonijević, ki je z 9:7 ugnal Sasuja Salina. V drugem dvoboju sta se nato udarila Podvršnik in Zatežič in v boj za zmago se je z zmago 9:7 uvrstil slednji. Domači košarkar marko Antonijević je tudi v finalu pokazal več zbranosti in z rezultatom 8:6 postal zmagovalec letošnjega tekmovanja v metanju trojk.

Preobrat in vodstvo rdečih 

Druga četrtina je minila v znamenju rdeče ekipe, ki je ne samo izničila zaostanek ampak cello prišla do vostva in na polčas odšla s prednostjo 56:46. Krajši premor v drugem delu igre pa je postregel v tekmovanju meta za tri točke med gledalcem in Luko Lapornikom, ki je zmagal kljub temu, da je moram metati preko glave.

Med polčasom je gledalce zabavala tekma trojic, ki so morali zadeti iz treh različnih položajev na igrišču. Med štirimi ekipami sestavljenimi iz košarkarjev, ki sodelujejo na tekmi, je z izzivom najhitreje opravila ekipa B Gregor Hrovat, Matic Rebec in Jaka Klobučar.

Krubally najboljši v zabijanju

Kot se revijalno tekmo spodobi, je tudi tretja četrtina minila v znamenju novega preobrata. Bela ekipa se je znova vrnila in si pred zadnjim delom tekme priigrala vodstvo z rezultatom 78:75. Še pred zadnjo četrtino je sledilo atraktivno tekmovanje v zabijanju.

Trojica žirantov je za finalista v tem tekmovanju izbrala Sedlarevića in Ousmana Kruballyja, ki je že med samo tekmo nekajkrat na noge spravil navijače. Prav Krubally je bil z nekaj res atraktivnimi potezami in majico Supermana najprepričljivejši in je zasluženo osvojil naziv zmagovalca tekmovanja v zabijanju.

Joksimović in Salin (Dan slovenske košarke) | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Tekma rdečim, MVP naslov Kruballyju

Tudi zadnja četrtina je ponudila preobrat in končno zmagoslavje rdeče ekipe, ki ji je poveljeval Nebojša Joksimović. Navkljub porazu njegove ekipe, je naslov najboljšega igralca te tekme zasluženo odšel v roke Ousmanu Kruballyju, ki je bil s 23 točkami najboljši strelec tekme. Na drugi strani je bil najbolj natančen veteran Goran Jagodnik, ki je zbral 20 točk

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.