Šport
20 ogledov

Orli ponovili rezultat s SP

orli prevc tepeš damjan EPA
Norvežani so zmagovalci ekipne tekme v Lahtiju (1069,1). Nemci (1040,2) so osvojili drugo, Japonci pa tretje mesto (1031,7). Slovenski skakalci (1001,6) so bili večino časa zasidrani na šesto mesto, kjer so ostali do konca.

Slovenski skakalci Jernej Damjan, Jurij Tepeš, Nejc Dežman in Peter Prevc so na ekipni tekmi svetovnega pokala v Lahtiju na Finskem osvojili šesto mesto. Zmagali so Norvežani, ki so z dobro drugo serijo prepričljivo ugnali Nemce, tretji so bili Japonci.

Tekmovanje so zaznamovale velike razlike, saj so bili dolgo v boju za zmago Norvežani in Nemci, na koncu pa je bila razlika med njimi skoraj 29 točk, še devet točk več so zaostali Japonci, ki so se za tretje mesto borili s Poljaki. Slovenci so za zmagovalci zaostali 67,5 točke. O velikih razlikah zgovorno priča podatek, da so Čehi na sedmem mestu za Slovenijo zaostali nekaj manj kot 84 točk.

Bolj zanimiv je bil pogled na posamezne dosežke pred nedeljskim nadaljevanjem boja za skupno zmago v svetovnem pokalu. V seštevku je bil najboljši Peter Prevc, ki je v dveh skokih zbral 1,1 točke prednosti pred Avstrijcem Stefanom Kraftom, a so se v treh točkah in pol zaostanka za Prevcem vrstili še Poljak Piotr Žyla, Nemec Severin Freund, Japonec Noriaki Kasai in Norvežan Anders Bardal.

Orli so letos zmagali v Willingenu, nekoliko slabše pa so se odrezali na svetovnem prvenstvu, kjer so prav tako osvojili šesto mesto. V nedeljo bo na tem prizorišču na sporedu še posamična tekma, na kateri bo nastopilo šest naših fantov. Ustaljeni zasedbi se bo pridružil še Cene Prevc.

Svetovni pokal, Lahti, smučarski skoki (ekipno), izidi:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.