Magazin > VIP
127 ogledov

Ekskluzivno: To je Žurnalu o škandalčku zaupala Petra Nemcova

Petra Nemcova
1/6
A. F.
V Ljubljano je prispela svetovno znana manekenka, voditeljica in filantropistka čeških korenin Petra Nemcova. Ekskluzivno za zurnal24.si pa je komentirala svoj nedavni spodrsljaj na rdeči preprogi prestižnega filmskega festivala v Cannesu.

Petra je kot gostja  Mercedes-Benz Fashion Weeka Ljubljana iz prestižnega Cannesa prispela v  Ljubljano, ki se je ta teden zopet prelevila v modno prestolnico. Za nas je komentirala zabavni škandalček, ki se ji je pripetil na filmskem festivalu v Cannesu in pokazala, da se zna pošaliti na svoj račun. Na rdeči preprogi se je namreč spotaknila in padla pred številnimi svetovnimi zvezdniki.

Simpatična lepotica nam je o dogodku povedala: "Bila je zelo smešna situacija. Spotaknila sem se ob svojo dolgo obleko. Bilo je smešno, sedaj sem ob boku zvezdnic kot je Jennifer Lawrence. Drugače pa za tem ni nobene zabavne zgodbe, nihče me ni potisnil (smeh)."

Petro smo vprašali še, kako se ji zdi moda na ljubljanskih ulica primerljiva s tisto v svetovnih prestolnica. "Glede na to, da sem ravno prispela, si tega še nisem uspela ogledati, morda bom več lahko pokomentirala po današnji zabavi," je povedala. Lepotica bo danes namreč posebna gostja zabave, ki bo sledila modni reviji Mercedes-Benz Fashion Weeka Ljubljana.

Po osmih urah na palmi ustanovila fundacijo

Petra Nemcova je sicer ustanoviteljica fundacije Happy Hearts Found, ki jo je ustanovila po tem, ko je leta 2004 preživela cunami na tajskem otoku Khao Lak. Manekenka se je ob tej naravni katastrofi kar osem ur držala za palmo, preden so jo rešili civilisti in jo odpeljali v bližnjo bolnišnico. S svojo fundacijo sedaj gradi šole po tistih koncih sveta, ki jih je prizadela naravna katastrofa.

"S prijateljem sva bila vpletena v pogovore z gradbinci, sama sva zbirala denar kot tudi vse ostalo. Zgradili bomo že več kot 150 šol in pomembni so prav vsi členi v tej verigi, od učiteljev, članov skupnosti … Če stopimo skupaj, lahko ustvarimo lepšo sliko sveta. Lani je bil potres v Nepalu, kar pomeni, da se cilji za nas nikoli ne končajo. Tudi, ko se, se pojavijo novi, zato se ne ustavljamo," je povedala lepotica, ki je med drugim tudi ambasadorka znamke Mercedes-Benz in njihovega modela GLC. "Fantastična ekipa, v veliko čast mi je, da sem njihova ambasadorka. V Madridu smo snemali do zgodnjega jutra, tako da smo skupaj pričakali sončni zahod. Čudovita izkušnja," je izdala.

Z odgovorom vzburila domišljijo

Petra je na vprašanje, katera je njena najljubša barva avtomobila, odgovorila precej žgečkljivo: "Metalno srebrna, všeč so mi odtenki sive, ne me narobe razumeti (smeh)." S tem je mislila na naslov erotične knjige Petdeset odtenkov sive. 

Na današnji novinarski konferenci pa je več kot prehvalila tudi Ljubljano: "Pred mojim prihodom v Ljubljano smo bili v Berlinu in ko sem prijatelju povedala, da grem v Ljubljano, mi je povedal, da je to prekrasno mesto in se celo ponudil, da gre z mano le za to, da mi razkaže mesto. Zaenkrat še nisem imela priložnosti videti veliko, a iz moje hotelske sobe je vse videti zelo lepo. Vse je tako zeleno, arhitektura je podobna kot v Pragi, vem, da imamo tudi nekaj skupnih arhitekturnih značilnosti. A ne le arhitektura, tudi zvok cerkvenih zvonov, ki so me zjutraj zbudili, so zelo pomirjujoči in me spominjajo na dom."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.