Svet
34 ogledov

Eksplodirala pirotehnika, 29 mrtvih

Eksplozija na tržnici San Pablito
1/5
EPA
V eksploziji na tržnici San pablito v mehiški prestolnici je umrlo 29 ljudi, več deset je poškodovanih. Nekateri imajo opekline po vsem telesu, med njimi so tudi otroci.

V eksploziji pirotehnike na na tržnici San Pablito v predmestju mehiške prestolnice Tultepec je umrlo 29 ljudi, prek 70 oseb je bilo poškodovanih.

Video s prizorišča nesreče prikazuje večje število ognjemetov, ki so povzročili požar na tržnici ter reševalce in policijo. Po eksplozijah se je okrog tržnice vil gost dim. 

Okoliške prebivalce so pozvali, naj se izogibajo območju ter ne zasedejo cest, da bodo proste za reševalna vozila. 

Med poškodovanimi so nekateri utrpeli hude opekline po vsem telesu, med njimi so tudi otroci. 

Vzrok, zakaj je prišlo do eksplozij še ni znan, a oblasti obljubljajo, da bodo temeljito preiskali. 

Do eksplozije je prišlo v času, ko je bila tržnica polna ljudi, ki so kupovali rakete in petarde za proslavljanje božiča in novega leta.

Tržnica San Pablito severno od Ciudad de Mexica je največja tržnica pirotehnike v Mehiki.

To ni prva eksplozija, ki se je zgodila na tej tržnici. Eksplodiralo je že leta 2005 in 2006, a oblasti tržnice kljub temu niso zaprle, saj je veliko ljudi odvisnih od prodaje pirotehnike.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • zdrej 09:12 21.december 2016.

    Saj ni potrebe po zapiranju ampak potreba po ukrepih, ki bi zmanšali škodo v primeru vžiga. Recimo požarna izolacija prodajnih mest, po možnosti, da se v primeru vžiga stojnica zapre in s tem izolira. Gasilne naprave itd.

  • ode 08:00 21.december 2016.

    Če so nastradali samo tisti, ki so prodajali pirotehniko in tisti, ki so jo kupovali, nobene škode. Upam, da ni med njimi kakšna gospodinja, ki je kupovala solato.