Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Nekaj je eksplodiralo, a ne vedo kaj

V zahodnem delu Zagreba je zgodaj zjutraj pod tovornim vlakom močno eksplodiralo. Za katero eksplozivno telo gre, še niso ugotovili. Prometni kolaps je bil neizogiben.

Eksplodiralo je na Aleji Bologne okoli 3.50, in sicer na železniški progi pod tovornim vlakom.  Eksplozija je bila tako močna, da so na bližnji hiši popokala stekla. Promet so sprostili šele ob 16. uri, čez cel dan je bila na območju velika gneča.

Kaj točno je eksplodiralo,  policija še ni ugotovila. Nastala je materialna škoda, poškodbe so tako na progi kot vlaku. "Med tretjo in četrto uro zjutraj nas je zbudila močna eksplozija. Na naši zgradbi ni poškodb, sem pa slišal, da so na nekaterih stavbah popokala stekla. Sosedje so zmedeni in prestrašeni. Tukaj je veliko prometa, v bližini je šola. To je sporočilo za nekoga, ne vem za koga, bomo izvedeli," je za 24sata dejal moški, ki živi v bližini eksplozije.

Na policiji niso želeli ugibati ali morda gre za teroristično dejanje, dodali pa so, da bodo morda v četrtek povedali kaj več, ker kriminalisti nadaljujejo s preiskavo.

Obremenjena povezava

Gre za eno izmed prometno najbolj obremenjenih železniških prometnic na Hrvaškem, po kateri v mednarodnem, lokalnem in mestnem prometu vsak dan pelje več kot 130 potniških vlakov v katerih je povprečno 26.000 potnikov.


Komentarjev 1
  • Žurnalček 08:17 11.januar 2013.

    V RH imajo toliko budal iz vojne , da se temu sploh ni čuditi. Objava spiska branilcev , sexualna vzgoja v šole in pozivi Cekvene bagre proti oblasti , so popolnoma dovoljšen razlog , da je nekdo začel svojo vojno ...prikaži več , proti "rdečim ". Doma imajo veterani spravljenega toliko orožja in eksploziva, da bi se lahko brez odpiranja skladišč branili 10 dni. Še pri meni v moji hiši je bil nov AK -47, pa za njega sploh vedel nisem.