Šport
58 ogledov

Gol tik pred koncem

Francija, fan zone, Euro 2016 Katarina Ponjavić
Francosko prestolnico je sinoči nekaj pred enajsto zvečer pretresla prava eksplozija.
Na srečo ob eksploziji ni šlo za bombni napad, temveč za vsesplošno navdušenje domačinov ob zmagovitem zadetku Dimitrija Payeta na uvodni tekmi Eura med galskimi petelini in Romuni (2:1).
 
Težko pričakovani uvod v evropsko nogometno prvenstvo se je vendarle razpletel po željah navijačev francoske reprezentance, ki so tako na stadionu Stade de France, kot tudi na mestnih trgih, lokalih in domačih dnevnih sobah za zmago svojih ljubljencev trepetali do zadnjih minut napetega dvoboja.
 
Najbolj pestro je bilo dogajanje na Marsovih poljanah pod Eiffelovim stolpom, kjer se je zbrala nepregledna množica Parižanov, katerim so se priključili tudi gostje iz drugih francoskih mest ter pristaši preostalih udeleženk Eura. Tako je bilo moč ob številnih modrih dresih z napisi Pogba, Payet, Giroud, Benzema (in celo kakšen Zidane se je našel med njimi), brez posebnega naprezanja opaziti tudi zaljubljence v okroglo usnje iz Švedske, Hrvaške, Nemčije, Albanije, Severne Irske, Republike Irske in Anglije. Predvsem pristaši otoških reprezentanc so ponovno potrdili svojo ljubezen do hmeljevega napitka, ki je tekel v potokih, medtem ko so domačini po čustveno odpeti Marseljezi popolno pozornost posvetili dogajanju na gigantskem ekranu.
 
Odločen začetek Romunov je kar malce šokiral Francoze, ki so prišli do sape šele po dvajsetih minutah tekme, a je bilo moč po prvem polčasu brez zadetkov v centru Pariza slišati zgolj mlačen aplavz. Nadaljevanje je prineslo tri zadetke, pravemu kaosu pa smo bili nevtralni obiskovalci priča ob 22.48, ko je domačo izbrano vrsto s pravo mojstrovino muk odrešil Payet in uradnim (in neuradnim) prodajalcem pijače naložil precej dodatnega dela, saj je zmagovit uvod v Euro pač potrebno primerno proslaviti.
Komentarjev 5
  • Penaldo Penaldis 11:00 11.junij 2016.

    kreteni žurnalovski...bog vam dal eksplozijo v uredništvo....

  • fowler 10:27 11.junij 2016.

    se vidi, da si prebral samo naslov...

  • mihatirs 09:59 11.junij 2016.

    ta naslov je pa res neprimeren...faak bolniki!