Svet
7 ogledov

Eksplozija uničila stanovanje

Karlovac eksplozija
1/2
Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
V stanovanjskem bloku v Karlovcu je eksplozija uničila zgornje stanovanje. Ranjena naj bi bila ena ženska.

Nekaj pred 8. uro zjutraj je eksplodiralo v stanovanjskem bloku v Karlovcu. Sumijo, da je eksplodirala plinska jeklenka in uničila zgornje nadstropje stavbe.

V eksploziji je bila ranjena starejša ženska, ki so jo odpeljali na zdravljenje v bolnišnico. 88-letnica je živela v stanovanju, v katerem je prišlo do eksplozije. Našli so jo pod kupom opeke. Poleg odrgnin naj bi bila tudi opečena. Njeno stanje je stabilno in ni v življenjski nevarnosti, poroča 24sata. Kot poročajo, naj bi imela v stanovanju dve plinski jeklenki, s katerimi naj bi neprevidno ravnala.

Policija je zavarovala območje, saj je naokoli veliko opeke in drugega materiala. Ostale prebivalce stavbe so evakuirali. Na kraju so gasilci, ki po stanovanjih zapirajo plin. Po prvih podatkih bo treba stavbo zaradi njene starosti zavarovati in opraviti ogled.

Na kraj so prišli tudi pripadniki Rdečega križa, ki so prinesli odeje in pijačo za evakuirane stanovalce, ki se bodo morali začasno preseliti k sorodnikom ali se poslužiti drugih možnostih, ki jim jih nudita center za socialno varstvo in Rdeči križ.