Slovenija > Črna kronika
113 ogledov

Eksplozija v jeseniškem Acroniju, evakuirali halo

Gorenjska 11.11.10, acroni, jesenice, nova linija debele plocevine, tovarna, kov Renata Škrjanc
Sinoči okoli 23. ure je na Koroški Beli v občini Jesenice v obratu hladne predelave podjetja Acroni prišlo do eksplozije v peči za žarjenje pločevine.

Posredovali so jeseniški gasilci, ki so med drugim evakuirali vse zaposlene iz proizvodnje hale. Uprava za zaščito in reševanje o morebitnih poškodovanih ne poroča.

Gasilci so najprej hladili okolico mesta požara. Zaradi gorljivih nevarnih snovi v neposredni bližini so odredili zaprtje plina za kurjenje v peči, odklop elektrike ter evakuacijo vseh zaposlenih iz proizvodnje hale na zbirno mesto, da bi dobili podatek, če bi kateri od delavcev manjkal.

Ko je bil plin zaprt, so začeli z gašenjem valjčnic ter dela peči in okolice. Plinsko napeljavo so nato prepihali z dušikom, peč ter spodnji hladilni del pa so počasi ohlajevali. Ko ni bilo več nevarnosti za vžig, so v dogovoru z vodjem linije zaključili z intervencijo.

Kot so še zapisali na spletnih straneh uprave za zaščito in reševanje, bodo končno sanacijo linije opravili zaposleni. Odredili so tudi odstranitev cistern ter sodov z gorljivimi tekočinami, ki so jih hranili v neposredni bližini linije.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.