Šport
68 ogledov

Najhitrejša Zemljanka spet Jamajčanka

tek na 100 m ženske Rio 2016 EPA
Jamajška atletinja Elaine Thompson je na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru osvojila zlato v teku na 100 m.

S časom 10,71 sekunde (veter +0,5 m/s) je Elaine Thompson ugnala Američanko Frentorish Bowie (10,83), bron pa je osvojila branilka naslova Jamajčanka Shelly-Ann Fraser-Pryce (10,86).

Elaine Thompson, ki ima v lasti najboljši izid sezone na svetu, je kmalu prevzela vodstvo in ga ni več izpustila iz rok. Dosegla je tudi najboljši čas v finalih na OI na 100 m po Američanki Florence Griffith-Joyner, ki je 10,54 sekunde tekla leta 1988 v Seulu.

Fraser-Pryce se je morala tokrat zadovoljiti z bronom in ji je spodletel poskus, da bi kot prva atletinja v zgodovini na treh OI zapored osvojila zlato medaljo v posamičnih disciplinah. Prvič v zgodovini atletike pa se je primerilo, da je na najkrajšem olimpijskem teku prva sedmerica tekla pod 11 sekundami v samem samem teku. Med njimi je bila tudi evropska prvakinja in svetovna prvakinja na 200 m Nizozemka Dafne Schippers, ki je po slabem startu na koncu zasedla peto mesto (10,90).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.