Avto
489 ogledov

Ljubljanski Elaphe z električnimi motorji prodira na kitajski trg

Elaphe na sejmu v Pekingu
1/4
Elaphe
Kitajska je največji svetovni avtomobilski trg, Kitajci pa polagajo velike upe svoje avtomobilske industrije v elektrifikacijo. Prav na področju elektrifikacije vozil imajo velike ambicije tudi slovenska podjetja. Eno od njih je podjetje Elaphe Pogonske Tehnologije d.o.o., ki je na avtomobilskem salonu v Pekingu poželo zanimanje za svoje rešitve na področju pogonskih tehnologij.

Elaphe Pogonske Tehnologije d.o.o. na največjem avtomobilskem sejmu v Pekingu (Auto China 2016) skupaj s partnerjem APG predstavlja svojo tehnologijo kolesnih (in-wheel) elektromotorjev za električne avtomobile. 

Pri podjetju s sedežem v Ljubljani pravijo, da je predstavitev pomembna zaradi utrjevanja svetovno prepoznavne blagovne znamke ter pridobivanja izkušenj v širši mednarodni ekipi. Elaphe ima sicer na Kitajskem bogato zgodovino – to je namreč že peti uradni obisk njihovih predstavnikov na Kitajskem. Prvi koraki so bili storjeni leta 2007 v okviru slovenske gospodarske delegacije v mestu Chengdu. Takrat so Kitajci v slovenskem podjetju prepoznali potencial in specifične potrebe velikanskega kitajskega trga.

Razstavili eksponat

Naslednjih 10 let so v podjetju namenili razvoju, izdelavi in testiranju preko petnajst različnih elektromotorjev, obenem pa so za preizkušanje izdelali več kot deset električnih vozil. Letos v okviru avtomobilskega salona v Pekingu predstavljajo eksponat – del podvozja z vgrajenima kolesnima elektromotorjema za osebne e-avtomobile M700 ter na kolesne elektromotorje predelan električni avtomobil znamke BAIC.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.