Ambient
193 ogledov

Elegantno stanovanje v Ljubljani

Black Line Apartment, Arhitektura d.o.o.
1/3
Žurnal24 main
Vgradno kuhinjo in omaro definirajo v hrastov les oblečene niše: delovne in sedalne povšrine v drugače enoviti, črni steni.

Stanovanje, poimenovano Black Line, je 70 m2 veliko stanovanje v nedavno zgrajenem kompleksu v Ljubljani. Arhitektura d.o.o. je stanovanje opremila za mlad par.

Arhitekti so se osredotočili na osrednji bivalni del, v katerega so namestili vgradne elemente na obeh straneh, v sredino prostora pa postavili jedilnico s počivalnikom.

Znotraj elementov so zasnovali tri niše, oblečene v hrastov les, ki služijo različnim namenom.

Kuhinja vsebuje pečico, štedilnik in korito, ki jih povezuje dolg pult, nad katerim so obešene plitve omarice in vgrajena napa.

Na drugi stranici je vgrajen delovni kotiček z visokimi policami. Enota se na tej strani raztegne vse od balkona pa do vhodnih vrat ter vhodov do dveh spalnic: za lastnika in njune otroke. Proti vhodu je nameščena še ena niša za posedanje oziroma odlaganje stvari ob prihodu domov.

Hrast je bil izbran glede na obstoječ parket, medtem ko je bila črna barva izbrana v želji po kontrastu v drugače živem in nevtralnem prostoru. »Kombinacija barv daje občutek elegance in intime,« za Dezeen pove arhitekt Boštjan Gabrijelčič.

Fotografije: Jure Goršič

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.