Šport > Nogomet
36 ogledov

Eleke moledoval, naj Nikolić ostane

blessing eleke gorica Katarina Ponjavić
Britanski BBC poroča, da je želel Blessing Eleke na vsak način rešiti delovno mesto Marka Nikolića.

Ljubljanski nogometni klub Olimpija se je znašel v središču zanimanja tujih medijev. Razlog? Razvpiti primer rasne žalitve, ki jo je na račun Nigerijca Blessinga Elekeja javno izrekel zdaj že nekdanji trener Marko Nikolić.

Britanski BBC je o zadevi povprašal Elekeja, ki je dejal, da je moledoval pred predsednikom kluba, da naj ne odpusti trenerja.

"Ni dejansko mislil tega, kar je rekel. Kar je dejal, je dejal, ker je bil jezen. Sem zelo jezen in hkrati zelo žalosten. Gre za družinskega človeka in zaradi mene je moj trener izgubil zaposlitev. Ljudje govorijo o njem kot o rasistu, ampak jaz mislim, da ni takšen. Moledoval sem in sem skušal narediti vse, kar je bilo v moji moči, ampak takšna je bila odločitev mojega predsednika, tako da nisem mogel ničesar spremeniti," je za BBC World Service dejal Eleke.

Marko Nikolić | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Šestintridesetletni srbski trener se je s trenutno vodilnim moštvom slovenskega prvenstva razšel, potem ko je bil suspendiran do konca sezone zaradi neprimernega komentarja na račun nigerijskega napadalca, torej "vidi idiota crnog" oziroma "poglej črnega idiota", ob koncu prvoligaške tekme v Stožicah.

Nikolića je pred odločilnimi boji za naslov prvaka Nogometna zveza Slovenije kaznovala s sedmimi tekmami prepovedi, ko so mu med drugim prepovedali vstop v slačilnico med tekmami. Predsednik kluba Milan Mandarić se je odločil za prekinitev sodelovanja z Nikolićem. Nikolić in Eleke sta si dan po tekmi segla v roke, trener se je opravičil, a opravičilo ni zaleglo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.