Slovenija
39 ogledov

Elektrika z bombončki

elektrika Žurnal24 main
Velikost. Razlika med cenami elektrike je občutna, a ni ogromna. Ponudniki. Odjemalce poskušajo pritegniti z dodatnimi ugodnostmi. Pri nekaterih je mogoče začasno tudi znižati ceno elektrike.

Pri Elektru Gorenjska, ki sicer ni med najcenejšimi ponudniki, uporabniki v paketu Porabim, kar rabim (mesečno sporočanje stanja števca) lahko dobijo deset evrov bonusa, če so v enem letu za deset odstotkov znižali porabo elektrike. Da bi to lažje dosegli, jim brezplačno izposojajo merilnike porabe.

Ponujajo tudi popust pri nakupu toplotnih črpalk in solarnih sistemov. Strankam, ki se odločijo za nakup, ponujajo bonus pet evrov na porabljeno megavatno uro (pri zgoraj izbrani porabi bi uporabnik bonus dobil vsak tretji mesec). Za vsak varčni gospodinjski aparat iz ponudbe, ki jo je GA pripravil za njihove odjemalce, pa ti dobijo bon za elektriko v višini do 40 evrov, za nobeno od teh ugodnosti pa ni potrebna vezava.

Petrol do konca meseca z unovčitvijo zlatih točk za štiri mesece ponuja do 15-odstotni popust na ceno elektrike. Za toliko popusta je treba unovčiti 1.800 točk (te se dobijo za nakupe na Petrolu v skupni vrednosti 1.800 evrov), družinski člani pa lahko tudi združijo točke z več kartic. Vsakih 120 točk sicer prinese en odstotek popusta. Vezava v tem primeru ni zahtevana.

Poleg tega lahko stranke ob nakupu toplotne črpalke in IR-panelov ter hkratni vezavi pridobijo do 200 evrov dobroimetja na svojo petrol klub kartico. "Dobroimetje lahko porabijo za vse nakupe na bencinskih servisih – vključno z nakupom goriva in vinjete – ali za plačevanje položnic," pravijo na Petrolu. Dodajajo, da lahko kupci za vse izdelke in storitve prejmejo le en račun, kar poveča preglednost porabe in zmanjša stroške bančnih provizij.

Ceneje do peletov

V Elektru Celje Enegiji lahko vsi odjemalci pod ugodnejšimi pogoji kupijo lesne pelete, peči ali toplotne črpalke. Za pridobitev ugodnosti se ni treba časovno vezati, dovolj je, da so odjemalec Elektra Celje Energije. Znižanje cene elektrike pa pri njih trenutno ni možno.

V Elektru energiji (hčerinska družba Elektra Ljubljana) odjemalcem ponujajo ugodnosti pri naročilu dodatnih produktov (Spremljaj svojo porabo in Vklopi prihranek), v paketu Moj paket XXL (zagotovljena cena do 2016) pa je storitev Vklopi prihranek brezplačna. Ta storitev vsaj dva dni v tednu za dve uri ponuja do 40 odstotkov nižjo ceno elektrike.

Nagradijo velike

V družbi E3 (hčerinska družba Elektra Primorska) pa ponujajo popust večjim porabnikom: če povprečna dnevna poraba presega 25 kilovatnih ur dva odstotka, če presega 35 kilovatnih ur pa štiri odstotke. Ta popust ni pogojen z vezavo. Napovedujejo, da bodo ponudbo za gospodinjstva popestrili.

Robert Golob, predsednik uprave Gen-I, pa meni, da je akcija, ki ima najboljši odziv "jasna in javna ponudba s predvidljivo in najnižjo ceno za vse odjemalce, zato tudi Gen-I ves čas od vstopa na trg le raste". Za vsaka dva evra nakupa pri M Tehniki je sicer mogoče dobiti eno brezplačno kilovatno uro pri Gen-I. Iz Elektra Maribor Energije plus nam odgovorov niso poslali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.