Zdravje > Aktualno
601 ogledov

E-cigarete s THC

Elektronska cigareta Profimedias
Ena petina mladih, ki uporabljajo elektronske cigarete, se jih poslužuje tudi za kajenje marihuane.

Študija, ki so jo v ponedeljek objavili v reviji Pediatrics, opisuje nov zaskrbljujoč trend med najstniki, in sicer uporabo elektronskih cigaret, ki jih tobačna industrija označuje za varnejše v primerjavi z navadnimi, za uživanje marihuane.

Raziskavalci z ameriške univerze Yale so ugotovili, da eden od petih študentov visoke šole v Connecticutu, ki za inhaliranje nikotina uporablja elektronske cigarete, inhalira tudi marihuano.

Elektronska cigareta za svoje delovanje potrebuje posebno tekočino oz. polnilo, ki vsebuje propilen glikol, rastlinski glicerin, arome, vodo in nikotin, nekateri najstniki pa jo zamenjajo s hašiševim oljem.

Ena petina inhalira THC

Raziskava je pokazala, da so elektronske cigarete med najstniki zelo priljubljene in jih uporablja skoraj 30 odstotkov dijakov in študentov, ena petina med njimi pa tudi za inhalacijo marihuane.

Uporaba e-cigaret ima po besedah psihologinje Meghan E Morean v primerjavi z navadnimi cigaretami dve posebnosti, in sicer, da vonj marihuane ni tako izrazit, poleg tega je zelo težko ugotoviti, kaj uporabnik e-cigarete dejansko kadi. "To je nov način uporabe marihuane in mladi jo uporabljajo v nevarno velikem odstotku."

Komentarjev 1
  • Lisa577 08:01 27.julij 2016.

    Elektronske cigarete za odvajanje od kajenja - http://bit.ly/1qLzRWN