Slovenija
708 ogledov

Elena Pečarič pogojno obsojena

Elena Pečarič očita izpodbijani ureditvi tudi neskladje z drugim členom ustave, Žurnal24 main
Eleno Pečarič je sodnica obsodila na tri mesece zapora pogojno s preizkusno dobo enega leta.

"Če bi obdolžena Elena Pečarič smatrala, da gre pri Borisu Šuštaršiču za nezakonito pridobljeno premoženje, bi ga, če bi resnično želela delovati v javnem interesu, pozvala, naj javno objavi svoje premoženje, oziroma bi uporabila pravna sredstva," je po poročanju Dela v obsodilni sodbi zapisala okrajna sodnica.

Sporna je bila objava lastninskega lista Borisa Šuštaršiča, na katerem je navedeno njegovo ime, priimek, datum rojstva, naslov stalnega prebivališča ter na katerem piše, lastnik katerih nepremičnin je. Podatke je Pečaričeva dobila zakonito za potrebe izvršilnega postopka, a je javna objava teh podatkov prepovedana.

Priznala, obžaluje pa ne

Pečaričeva je v zagovoru priznala, da je objavila osebne podatke Šuštaršiča, a trdila, da kaznivega dejanja ni storila, saj ni vedela, da je takšna objava kazniva ter povedala, da je s člankom želela spodbuditi pristojne ustanove, da raziščejo, od kod posamezniku toliko denarja. 

Dejanja ni obžalovala, da je Šuštaršič zoper njo vložil kazensko ovadbo, pa je ne preseneča, saj "jo že deset let toži, ona pa se uspešno brani".

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 18
  • Maja Jordan 17:07 04.maj 2016.

    zgolj zato ker nekdo sedi v invalidskem vozicku se ne pomeni da si lahko privosci vse hudobije in se izmaze ven zaradi svoje invalidnosti in patoloskega usmiljenja drugih, dobila je kar si zasluzi, invalidnost je slab izgovor za podpasne izpade ...prikaži več kakrsne ima obsojenka pecaric ze od nekdaj

  • Maja Jordan 17:05 04.maj 2016.

    zloba, hudobija, privoscljivost, demonska osebnost - mislim da si me zamenjal za obsojenko eleno pecaric, ker tole je opise zelo dobro

  • Milan Modrijan 17:20 01.maj 2016.

    TA ŽENSKA V ŽIVLJENJU NE VE NIČ HUDEGA,MAJA JE SAMO RAZBRZDANA BARBIKA KI BI JO SAMO EN DAN DAL V INVALIDSKI VOZIČEK,V STANJE PEČARIČEVE.