Šport
52 ogledov

Britanka izpuščala kontrole, a gre v Rio

Elizabeth Armitstead EPA
Svetovna prvakinja v cestni vožnji, britanska kolesarka Lizzie Armitstead, bo lahko nastopila na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, ker je uspela s pritožbo na začasni suspenz.

Britanska protidopinška agencija (UKAD) je Lizzie Armstead 11. julija suspendirala, ker je v letu dni manjkala na treh dopinških testiranjih.

Armitsteadovi so očitali, da po antidopinških pravilih ni pravočasno javila, kje je. Britanska kolesarka se je pritožila na Mednarodno arbitražno razsodišče za šport (CAS), ki je ugotovilo, da eno od treh testiranj ni bilo izvedeno pravilno.

Izgovor: bolezen v družini

Armitsteadova je ena izmed največjih favoritinj za zlato v cestni vožnji; pred štirimi leti je bila na OI v Londonu srebrna. Prvič je testiranje za doping "zgrešila" avgusta lani na svetovnem pokalu na Švedskem, drugič oktobra lani, tretjič pa 9. junija letos. V obrambi je navedla, da se je slednje zgodilo zaradi nenadejane bolezni v družini in je zato prišlo do nenadne spremembe prvotno javljene lokacije prebivanja.

Na CAS se je pritožila zaradi prvega primera, ko je avgusta lani na Švedskem prebivala v hotelu, v katerem je bila celotna britanska ekipa. CAS je ugotovil, "da ni šlo za napako Armitsteadove, ampak, da se dopinški kontrolor UKADE ni dovolj in v razumnih mejah potrudil, da bi jo našel v hotelu".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.