Šport > Nogomet
67 ogledov

Elsner se seli v Domžale

Rok Elsner EPA
Nogometni klub Domžale je tik pred začetkom prvenstva v svoje vrste zvabil še petega novinca med zimskim odmorom.

Ob Kamniško Bistrico se vrača priimek Elsner, vendar tokrat ne gre za Luko, ampak za njegovega mlajšega brata Roka. Izkušeni branilec, ki lahko zasede tudi mesto v zvezni vrsti, se po desetih letih igranja v tujini vrača v domovino. Z Domžalami je podpisal pogodbo do konca sezone.

Rok Elsner je na slovenskih nogometnih zelenicah nosil dres Interblocka in z njim osvojil dve pokalni in eno superpokalno lovoriko, od sezone 2009/10 pa je igral za številne klube v tujini: Al-Arabi, Haugesund, Slask Vroclaw (postal je tudi poljski prvak), Aris, Energie Cottbus, Olimpia Grudziadz in Hunan Billows.

'"Trenutno sta poškodovana kar dva osrednja branilca, Gaber Dobrovoljc in Denis Halilović. Prvi bo zaradi operacije slepiča odsoten dlje časa, zato smo se morali hitro odzvati, saj je bilo časa le do začetka drugega dela prvenstva. Zelo me veseli, da smo se z Rokom končno našli, saj smo bili nekajkrat že blizu sodelovanja. Gre za igralca, ki nam lahko nemudoma pomaga pri doseganju zastavljenih ciljev. Pogodbo smo sklenili do konca sezone, v kolikor pa bo naše sodelovanje uspešno, si jo želimo tudi podaljšati, vsaj dokler bi še igrali v evropskih tekmovanjih,"' je o zadnji okrepitvi za klubsko spletno stran povedal športni direktor Domžal Matej Oražem.

Rok Elsner, ki je bil član vseh mlajših selekcij slovenske reprezentance, je v najmočnejši slovenski ligi odigral 81 tekem in dosegel dva gola.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.