Magazin > Film & Glasba & TV
171 ogledov

Ema 2017: Naši na tujem portalu jokajo, tujina Omarju bolj naklonjena

Omar Naber Saša Despot
Slovenijo bo na letošnjem Eurosongu zastopal Omar Naber. To o njegovi pesmi na uradni spletni strani Evrovizije pravijo evrovizijski navdušenci.

Slovenci, ki so komentirali vest, da je na Emi 2017 zmagal Omar Naber, ki je Slovenijo na Evroviziji zastopal že leta 2005, svojega razočaranja niso skrivali. Po njihovem mnenju je žirija, ki je Omarju namenila največ točk, storila veliko napako. Z njimi se večina tujih komentatorjev ne strinja. Zbrali smo nekaj odzivov:

ESC-Matty: "Čestitke Slovenija. To je bila prava odločitev. Omar Naber je bil moj skriti favorit in uspelo mu je. Zmagal je in uvrstil se bo v veliki finale. Če bi zmagala Raiven ali BQL, Sloveniji ne bi uspelo, ker sta bili obe pesmi precenjeni in nevredni finala na Emi."

MrEurovision AU: "Slovenija je sprejela pravo odločitev. Zdi se, da se ljudje pritožujejo, ker njihov favorit BQL ni zmagal. Omar je od gledalcev prejel drugo najvišje število glasov in imel je najboljše trenutke večera. Pesem BQL je bila na sredini dolgočasna.“

Ria NL: "Ljubim to pesem. Čestitke Omarju za drugi nastop na Evroviziji v Kijevu. Njemu in Sloveniji želim veliko sreče.“

Mihajlo: "Dobra pesem. Upam, da se bo Slovenija uvrstila v veliki finale.“

Magdalena Ka: "Dolgočasna in staromodna pesem. Omar se ne bo uvrstil v finale.“

Saitama Teo: "Čudno, da Slovenci te pesmi ne podpirajo.“

Il Vecchio Conio:"Ima dober glas, a pesem je šibka. Ni bil moj favorit. Moj favorit je bil Flower in the Snow. Kakor koli že, srečno Omarju in Sloveniji.“

Elijahhawaii2: "Dolgočasna pesem – bilo je več drugih pesmi, ki so v spominu ostala dalj časa.“

Nicole Labule: "Ne morem verjeti, da niso izbrali Raiven. Njena pesem je bila prelepa. Omar je bil moj drugi favorit. Definitivno boljši kot BQL.“

Haparoiden: "Slovenija, kaj si naredila? Imela si Niko Zorjan, BQL, Raiven in izbrala si TOLE? Žirija je gluha.“

"Omar bi na odru lahko zarigal slovensko himno, pa bi mi bil všeč"

blogarji | Avtor: Youtube Youtube
Emo 2017 so pod drobnogled vzeli tudi YouTube blogarji William, Kristin in Robyn (video blog: wiwibloggs). Kristin je očitno velika Naberjeva oboževalka. "Omarja nikoli ne bi mogla sovražiti. Lahko bi šel na oder in zarigal slovensko himno, oblečen v straniščno školjko, pa bi mi bil še vedno všeč,“ je povedala. Vsi trije so se strinjali, da je bil Omar vokalno daleč nad konkurenti. Napovedujejo mu finale, če bo nastop izpeljal tako dobro, kot ga je izpeljal po zmagi.

William sicer Sloveniji polaga na srce, naj poskrbi za boljšo scenografijo, saj je bil Omarjev nastop po njegovem mnenju vizualno dolgočasen.
bql | Avtor: Youtube Youtube

Dotaknili so se tudi dua BQL. Robyn je povedala, da glasovno nista bila 100-odstotno pripravljena, in da je bila pesem na trenutke dolgočasna, ker se je ponavljala. "Sta pa šarmantna,“ je še dodala, a poudarila, da je vedno malce nenavadno, če dva moška skupaj pojeta ljubezensko pesem. "Jo pojeta drug drugemu, ali jo eden poje dekletu, drug pa ga podpira, ali jo morda oba pojeta enemu dekletu in gledamo ljubezenski trikotnik?“ se je spraševala, nato pa Williamu razkrila, da gre za brata. Ta je bil nad razodetjem presenečen. "Oooo. To nastopu daje nov vidik. V nekem trenutku sta na odru stala tako, da sta se njuni zadnjici dotikali. Rekel sem: 'Tega giba še nisem videl, ne vem kaj se dogaja.'“ "V nekem trenutku sta si tudi zrla v oči. Zdelo se je, kot bi bila pesem napisana za enega pevca, a so ju nato na neroden način prilagodili za dva. Ni najbolje delovalo,“ je še dodala Robyn.

Komentarjev 1
  • kapibara 08:09 28.februar 2017.

    Saj tja med ta "mavrične" edinole spada, ker mu v SLO nobena ne da, jih mora po diskotekah nadleogovat