Svet
562 ogledov

Emmanuel Macron: Poročen s 24 let starejšo učiteljico iz srednje šole

Emmanuel Macron EPA
Najverjetnejši prihodnji predsednik Francije Emmanuel Macron poročen s 24 let starejšo učiteljico iz srednje šole. Brigitte Trogneux je njegova največja podpornica vse od najstniških let.

"Vse počne odlično. Ni je stvari, ki bi jo odkrila pri njem, da jo počne slabo," pravi 64-letna Brigitte Trogneux, žena 39 letnega Emmanuel Macrona, ki bo, kot kažejo raziskave javnega mnenja, postal najmlajši francoski predsednik doslej. Macron se bo v drugem krogu predsedniških volitev, ki bo 7. maja, pomeril s skrajno desničarko Marine Le Pen.

 Emmanuel Macron, Brigitte Trogneux | Avtor: EPA EPA

Učiteljica in učenec

Brigitte Trogneux je bila učiteljica francoščine na zasebni šoli v Amiens na severu Francije. Vodila je tudi dramski krožek, v katerem je sodeloval takrat 15-letni Emmanuel Macron. Šlo naj bi za ljubezen na prvi pogled. "Ves čas je navajala citate iz njegovih del, bila je popolnoma prevzeta nad njegovimi literatnimi sposobnostmi," je povedala nekdanja sodelavka za časopis Le Parisien. Macron je pisal pesmi in zgodbe o španskih osvojevalcih.

“Emmanuel Macron je bil vedno drugačen. Drugi so v  glavnem gledali gledali televizijo, Macron pa je vedno samo bral," je povedala njegopva sošolka Antoniette Margot.

"To je najina skrivnost"

 Emmanuel Macron, Brigitte Trogneux | Avtor: EPA EPA
Francoska novinarka Anne Fulda je o ljubezenski napisala knjigo."Nihče ne bo nikoli vedel, v katerem trenutku je najina zgodba postala ljubezenska. To pripada nama. To je najina skrivnost," je Brigitte dejala v enem od intervjujev.

"Kar koli se bo zgodilo, poročil se bom s tabo"

Starši so ljubezni med najstniškim Macronom Brigitte, ki je bila takrat v poznih 30-ih, poročena in je imela tri otroke, nasprotovali. Ker veze niso mogli prekiniti, so učiteljico pozvali, naj počaka, da bo sin star 18 let. "Nič vam ne morem obljubiti," je bil njen odgovor. Romanca se je nadaljevala tudi, ko je Macron odšel študirat v Pariz, se začel ukvarjati z bančništvom in kasneje stopil v politiko. "Kar koli se bo zgodilo, poročil se bom s tabo," je pri 17-ih obljubil Macron.

Poroka 2007

 Emmanuel Macron, Brigitte Trogneux | Avtor: EPA EPA
Ko je Emmanuel Macron dopolnil 18 let, je Brigitte Trogneux zapustila družino in odšla za njim v Pariz. Leta 2007 sta se poročila, moževega priimka ni prevzela. Javnosti sta se prvič pokazala leta 2015, ko je bil Macron minister za gospodarstvo.

Največja podpornica

Brigitte Trogneux, ki ima šest vnukov, velja za največjo zaupnico in svetovalko Emmanuela Macrona. Najverjetnejša bodoča prva dama Francije ne poučuje več, pač pa se posveča moževi karieri. Kljub številnim prošnjam za intervju v javnosti ne nastopa veliko. "Kot učiteljica dobro poznam mlade. Zavzemala se bom za njihovo izobraževanje. Pustiti jih na stranskem tiru, pomeni razpad," je dejala v enem redkih pogovorov za tisk.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • smuc 23:46 24.april 2017.

    ..TUDI MANJ BEGUNCEV IN VEČ PRAVIC FRANCOZOM!!

  • smuc 23:45 24.april 2017.

    "Kar koli se bo zgodilo, poročil se bom s tabo"--PA TUDI LOČIL SE BO HITRO!

  • nergač 19:13 24.april 2017.

    da te ne razočara ta tvoja le pen, ko bo prišla do oblasti....potem boš videl, kaj je realnost...