Magazin > Film & Glasba & TV
809 ogledov

Emperatrizz in Marlenna postali ponosni mamici ljubke Michelle

sestre Facebook
Še pred referendumom o zakonu o zakonski zvezi in družinskih razmerjih sta Emperatrizz in Marlenna postali ponosni mamici ljubke Michelle, ki je "čez noč shodila, se naučila prave korake in zapela vse prave tekste. Obe z Emperatrizz sva bili nad njeno suverenostjo povsem navdušeni, izbuljili sva oči in ostali brez sape, kako se lahko dete tako hitro vsega nauči," nam je zaupala najbolj zgovorna izmed Sestra.

V zloščene čeveljce privlačne Michelle je stopil Miha Kavčič, ki smo ga lahko spoznali že v prvi sezoni resničnostnega šova Kmetija: Nov začetek. "Vedela sem, da je Michelle artikulirana, vendar mi vseeno ni bilo jasno, kako hitro se bo znašla v tej naši družini Sester. V sebi sem verjela, da zmoremo sodelovanje z Miho, že od prej sem ga poznala in vedela za njegove kvalitete, njegovo izraznost, občutek za gib, glasbo in nastop. Ujeli smo se dejansko čez noč. Z Michelle je prišla nova energija, podobno kot takrat, ko družina dobi novega otročka. Michelle torej ni prinesla štorklja, ampak je že kar nekaj časa čakala v košari in 'vekala' pred vrati. Z Emperatrizz sva jih na stežaj odprli in postali ponosni mami,“ je za Žurnal24 o novi članici priljubljene glasbene skupine Sestre v zanosu povedala Marlenna.

Barvita vikend evropska turneja

"Michelle je z bravuro opravila že prvo gostovanje na največji evrovizijski gala zabavi v Luksemburgu, kjer so Sestre po dolgem času ponovno začele s svojim nastopi. Temu sta sledila nastopa na evrovizijskih odrih v Londonu in Kölnu,“ nam je pojasnila Marlenna in ob tem razložila, kako je prišlo do združitve njihovih kreativnih sil: "Sodelovanje se je v zraku slutilo že dlje časa. Ko je prišlo povabilo za nastop Sester iz Luksemburga, so okoliščine pokazale, da se z Dafne zelo težko ujamemo tako iz časovnega, kot tudi organizacijskega vidika. Me pač ne vstanemo in gremo na oder, pri Sestrah je veliko odrekanja in priprav. Kljub temu, da vsaka počne svoje projekte, se moramo vseskozi usklajevati. Dapfne oziroma Srečko se namreč še vedno ukvarja s svojim področjem – s t.i. 'zeleno opremo poslovnih prostorov',  z agronomijo, aranžerstvom in urejanjem butičnih vrtov.“ 

Sestre odprle širši javni diskurz

"Miha je odraščal s Sestrami, saj smo mu bile prva spodbuda, da je mogoče ustvarjati na bolj barvit, nevsakdanji, nekonvencionalni način, da ni potrebno biti črno-bel, da uspeš v tem našem konzervativnem prostoru, glede na samo stanje duha v državi,“ nam je zaupala simpatična nekonvencionalna Marlenna, ki sicer meni, da so Sestre s svojim glasbeno-kulturnim ustvarjanjem odprle tudi širši javni diskurz. 

"Sestre smo predstavljale pravi zgodovinski mejnik, niti sama niti moji starši se ne spomnijo kulturno-glasbenega dogodka s tako močnim sporočilom, ki bi pustil tak pečat, kot smo ga že leta 2002 pustile me. Sprožile smo namreč izjemno veliko vprašanj in odprle številne teme: različnosti, unikatnosti in vprašanj spola. Zdaj pa se moramo zopet zoperstaviti temnim silam, saj vsak teden pride nova pobuda za kratenje človekovih pravic, kar je res žalostno. Veliko ljudi je nastrojenih proti raznolikosti družbe, ker so neuki in so bili vzgojeni v strahu. Taki tudi svoje otroke peljejo v zelo temačno prihodnost,“ je bila jasna najbolj zgovorna izmed vseh Sestra.

Svoje oboževalce bodo zopet fascinirale na sveti večer

Na slovenski sceni jih bomo zopet lahko občudovali že v bližnji prihodnosti: "Na najbolj simboličen možen večer, na sveti večer 25. decembra, jih bomo razvedrile kot specialne gostje Magnificovega koncerta na Kurzschlussu. Leta 2002 smo s svojo pesmijo, ki je dobesedno ponarodela, razdelile ogromno ljubezni, evforija pa je trajala kar nekaj let. S svojim nastopom bomo torej opozorile na to, da se počasi vračamo, velika vrnitev Sester pa se bo izvršila v spomladanskem obdobju.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.