Svet
4 ogledov

En mesec bo s sabo nosil vse smeti

TrashMe Facebook (Rob Greenfield)
Okoljski aktivist Rob Greenfield bi rad Američane spodbudil k razmišljanju o odpadkovnem odtisu, ki ga pustijo za sabo, tako, da bo 30 dni s sabo nosil vse smeti, ki jih bo v tem času ustvaril.

En mesec bo Rob Greenfield živel kot povprečen Američan. Jedel bo, nakupoval, trošil kot povprečen prebivalec ZDA, ki ustvari 1,5 kilograma komunalnih odpadkov dnevno, s to razliko, da bo vse odpadke nosil s sabo. V 30 dneh bi tako moral na sebi zbrati že za okoli 45 kg smeti.

Sporočilo v ozadju Robovega projekta, ki ga je poimenoval "TrashMe", je pokazati, koliko odpadkov ljudje dnevno ustvarimo. "Večina ljudi nikoli ne razmišlja, koliko odpadkov ustvarijo vsak mesec," pravi Greenfield. "Odpadke vidijo v vrečah za smeti, postavijo jih v smetnjake in tam jih nekdo pobere."

Sedaj, je prepričan Greenfield, se bodo morali "iz oči v oči" soočiti s hodečim, govorečim prikazom njihove prekomerne potrošnje. "Morda bodo začeli razmišljati o svetovnem problemu naraščanja odpadkov in zmanjšali količino odpadkov, ki jo proizvedejo," se nadeja Greenfeeld. 

Svojo "dogodivščino" je začel 19. septembra, vztrajal pa naj bi vse do 19. oktobra, ko bo z akcijo zaključil. Komentatorji se ob njegovi objavi na družabnih omrežjih sprašujejo, ali bo zdržal. "Gotovo se bo 'napihnil' do točke, ko ne bo več mogel hoditi," je zapisal eden izmed njih. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Zmago 17:07 26.september 2016.

    No upam, da bo dosleden in nosil s sabo lasten izmet in vso pitno vodo, ki bi jo zasvinjal pa spustil v kanalizacijo !!!